tiistai 27. tammikuuta 2015

Kokin terveiset eli Amuse Bouche pikku pallerot

Viime vuoden reseptejä.... again...Meillä on jouluna ollut tapana että aloitamme jouluillallisen kokin terveisillä eli amuse bouchella. Tänä vuonna löysin jenkkien sivuilta tämän ohjeen, mutta oli kyllä aika hapanta eli lisäisin karpalososeeseen hiukan sokeria, mutta vain vähän tai makean appelsiinimehun. Tähän lisäsin jo hunajaa 1rkl enempi, joten pitää koklaa eka sillä ettei sitten tuu hiton makeitakaan. Näistäpä ei sitten tullut kuvia, koska kuvat hävis mystisesti matkan varrella.... Pöh!

Pikku pallerot

Täyte:

2 dl karpaloita
3 rkl appelsiinimehua
2 rkl vettä
1-2 rkl hunajaa
kanelia
suolaa

Lisäksi: valmista voitaikinalevyjä, 1 kpl kananmuna voiteluun ja palanen Brié-juustoa (jääkaappikylmää)

Sulata taikinalevyt paketin ohjeen mukaan. Eli valmista eka täyte, sekoita täytteen kaikki aineet sekaisin, maistele ja lisää tarvittaessa sokeria tai hunajaa. Leikkaa pieniä neliöitä taikinalevyistä tai minkä mallisia haluatkaan tehdä. Laita täytettä pienelle taikinalevylle, sekä pala juustoa. Aseta toinen takinalevy päälle edellisen päälle. Painele reunat tiiviisti kiinni ja töki haarukalla vähän ilmareikiä palleron pintaan. Voitele munalla ja paista uunissa 170 asteessa noin 10-15 minuuttia tai kunnes pikku pallerot ovat valmiita. Anna lepää 15 minuuttia ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti