perjantai 5. helmikuuta 2016

Genovese pestopizzaMuutaman kerran tehnyt pizzoja missä ei oo perinteistä tomaattikastiketta ja jaa a ei oo musta ollut mitään hypersupermahtaavusupeuksia siis ihan ookoita. MUTTA tää olikin sitten ihan muuta maata, tykkäsin. Ohje on ylläri ylläri Pizze -kirjasta. 

Pesto riittää kahteen pellilliseen pizzaa.


Pizzapohja 2-3 pyöreätä pohjaa

500 g vehnäjauhoja (mielellään oo-jauhoja)
3½ dl kädenlämpöistä vettä
7 g kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
10 g hienoa merisuolaa
10 g oliiviöljyä


Ota tillka vettä erikseen ja sekoita siihen suola. Jos käytät kuivahiivaa niin sekoita se jauhojen sekaan ja lisää sitten vesi. Jos käytät tuorehiivaa, niin liota se aluksi veteen ja vasta sen jälkeen jauhoihin. Vaivaa ensin 10 minuuttia, rauhallisella tahdilla niin käsin tai koneella. 

Lisää merisuola ja jatka vaivaamista, kunne vesi on imeytynyt jauhoihin. Lisää oliiviöljy ja jatka vaivaamista, kunnes öljy on imeytynyt taikinaan. 

Vaivaa lopuksi taikinaa vauhdikkaasti käsin tai koneella, kunnes taikina on jaustavaa ja sileeää, eikä se tartu käsiin. Jos vaivaat käsin, ota taikina pois kulhosta ja vaivaa pöydällä reippain ottein. 

Kun taikina on valmis, peitä se kostealla keittiöpyyhkeellä tai sulje se ilmatiiviiseen astiaan ja anna kohota huoneenlämmössä tunnin. 


Pesto pizzalle

50 g basillikaa
100 ml oliiviöljyä
1 kpl valkosipulinkynttä
70 g parmesaania raasteena
30 g pecorinoa raasteena
15 g pinjansiemeniä
5 g suolaa

Surauta kaikki muut aineet paitsi öljy tehosekoittimella tasaiseksi massaksi, lisää öljy mukaan ohuena naruna, koko ajan sekoittaen. 


Genovese pestopizza

pizzapohjaa
pestoa
mozzarellaa
kirsikkatomaatteja halkaistuna
parmesaania
pinjansiemeniä paahdettuna
oliiviöljyä
tuoretta basillikaa

Sivele pestoa pohjan päälle. Lisää suuri osa mozzarellasta, halkaistut kirsikkatomaatit ja osa parmesaanista. Paista uunin alaosassa, kunnes pohja on kypsynyt. Lisää sitten hiukan lisää mozzarellaa ja anna paistua uunin keskiosassa, kunnes juusto on sulanut. 
Lisää valmiin pizzan päälle paahdettuja pinjansiemeniä, parmesaania ja loraus oliiviöljyä. Tarjoile basillikalehtien kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti