Donitsit
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
1 kpl kananmunaa
1½ dl maitoa
½ dl rypsiöljyä
Lisäksi:
50 g voita
Valkosuklaakuorrute:
150 g valkosuklaata
½-1 dl kookoshiutaleita
Maitosuklaakuorrute:
150 g maitosuklaata
1 dl Fazer wiener nougat crush
Karamellikuorrute:
1½ dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 dl muscovadosiirappia
Jos teen karamellikuorrutteen niin aloita tekeminen siitä eli laita kaikki kattilaan ja kiehuta, laske lämpöä miedolle. Sekoita ja anna hieman paksuuntua. Kaada kulhoon jäähtymään.
Sekoita donitsien kuivat aineet keskenään sekaisin ja toisessa kulhossa kaikki kananmuna, maito ja öljy. Lisää kostea-aineseos kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi massaksi, älä vatkaa liikoja. Sulata voi. Pursota taikinaa voideltuun donitsivuokaan. Paista 200 asteessa noin 5-7 minuuttia. Irrota valmiit donitsit ja voitele voilla, ei välttämätöntä. Laita donitsit sivuun hetkeksi jäähtymään.
Sulata mikrossa tai vesihauteessa valkosuklaa omassa kulhossa ja maitosuklaa omassa kulhossa. Kastele donitseja valkosuklaassa, maitosuklaassa tai karamellissa. Nosta valutettu donitsi leivinpaperin päälle, niin ylimääräiset valuu leivinpaperille. Koristele valkosuklaat esim. kookoshiutaleilla, maitosuklaat wiener nougatilla ja karamellit sulatettulla valkosuklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti