maanantai 8. helmikuuta 2016

Donitsit

Tein viikonloppuna ensimmäistä kertaa donitseja uunissa. Löysin kaupasta vain mini-donitsivuoan. Pursottaessa taikinaa vuokaan niin ekaan satsiin meni liian paljon taikinaa, toiseen liian vähän, mutta kaks vikaa takinanmäärä oli just passeli. Tein kolmella eri kuorrutteella, mutta niitähän voi tehdä vaikka mistä, nämä tuli itelle ekan mieleen. Toki perinteinen sokerikuorrutuskin on tosi hyvä.


Donitsit

3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
1 kpl kananmunaa
1½ dl maitoa
½ dl rypsiöljyä

Lisäksi:

50 g voita

Valkosuklaakuorrute:

150 g valkosuklaata
½-1 dl kookoshiutaleita

Maitosuklaakuorrute:

150 g maitosuklaata
1 dl Fazer wiener nougat crush

Karamellikuorrute:

1½ dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 dl muscovadosiirappia


Jos teen karamellikuorrutteen niin aloita tekeminen siitä eli laita kaikki kattilaan ja kiehuta, laske lämpöä miedolle. Sekoita ja anna hieman paksuuntua. Kaada kulhoon jäähtymään.

Sekoita donitsien kuivat aineet keskenään sekaisin ja toisessa kulhossa kaikki kananmuna, maito ja öljy. Lisää kostea-aineseos kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi massaksi, älä vatkaa liikoja. Sulata voi. Pursota taikinaa voideltuun donitsivuokaan. Paista 200 asteessa noin 5-7 minuuttia. Irrota valmiit donitsit ja voitele voilla, ei välttämätöntä. Laita donitsit sivuun hetkeksi jäähtymään. 

Sulata mikrossa tai vesihauteessa valkosuklaa omassa kulhossa ja maitosuklaa omassa kulhossa. Kastele donitseja valkosuklaassa, maitosuklaassa tai karamellissa. Nosta valutettu donitsi leivinpaperin päälle, niin ylimääräiset valuu leivinpaperille. Koristele valkosuklaat esim. kookoshiutaleilla, maitosuklaat wiener nougatilla ja karamellit sulatettulla valkosuklaalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti