maanantai 16. tammikuuta 2017

Sipulikeitto

Mikä sitä talvella niin ihanasti lämmittää pakkaspäivien jälkeen? No sipulikeitto tietenkin. Sipulikeitto on mun yksi ruokarakkaus ollut aina ja varmaan siihen kipinä on syntynyt Pariisissa muinoin. Ikävintä sen valmistuksessa on sipulin leikkaaminen mutta eipä sekään tunnu enää missään kun on toi monitoimikone mikä tekee ohuen ohutta suikaletta kädenkäänteessä, ihan mahtavuutta! Sipulikeitossa on mun mielestä kaksi tärkeää asiaa eli tarpeeksi pitkään haudutus ja viini. Aika simppeliä!

Sipulikeiton voi halutessaan kuoruttaa paahdetulla leivällä ja juustolla, mutta tällä kertaa emme haluneet sitä sillä tavalla vaan teinkin ihania valkosipulileipäsiä ja kylläpäs maistui. Leipäsien ohjeen laitan perästä päin.

PS. Testaa myös tämä sipulikeitto eli Sipulikeitto siiderillä höystettynä



Sipulikeitto

1 kg isoja sipuleita
3 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
50-100 g voita
2 dl valkoviiniä
1-1½ l kasvis- tai lihalientä
suolaa
mustapippuria
timjamia
laakerinlehtiä



Hienonna sipuli haluamallasi tyylillä renkaiksi, suikaleiksi, kuutioiksi ja tee sama valkosipuleille. Kuullota näitä voissa niin että saavat vähän väriä. Lisää valkoviini ja anna hetken hautua, lisää eka 1 litra lientä ja mausta suolalla, mustapippurilla, timjamilla sekä laakerinlehdillä. Maistele ja sekoittele keittoa pitkin keittymistä. Keitto saa porista miedolla lämmöllä vähintään 2 tuntia. Lisää tarvittaessa lientä ja mausteita. Nauti kuumana!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti