maanantai 9. tammikuuta 2017

Lohipastrami wasabitahnalla

Lohipastrami on äärettömän hyvää ja helppo tehdä. Ainoo missä voit ryssiä on että paistat aivan liian kauan. Tein tätä lohipastramia ja lisäksi wasabitahnaa joulun kokinterveiseksi, joka onkin meijän perheessä muodostunut jo tavaksi. Tällä siis korkattiin jouluillallinen käyntiin. Lohipastrami sopii mainiosti myös niille ketkä välttelevät gluteiinia sekä wasabitahnasta saa maidottoman kun tekee sen kaurafraiseen.

PS. Aloita lohipastramin valmistaminen edellisenä päivänä!


Lohipastrami ja wasabitahna

400 g lohta ns. paksummasta päästä
2 rkl sokeria
1 rkl merisuolaa
1 rkl mustapippuria

1 rkl rosépippuria rouhittuna
1 rkl viherpippuria rouhittuna
1 rkl seesaminsiemeniä


Wasabitahna

1 dl ranskankermaa tai kaurafraisea
2 kpl  avokado
1 kpl sitruunan mehua
wasabitahnaa oman maun mukaan
suolaa
mustapippuria

Siisti lohi ruodoista ja nahasta. Tee muutaman sentin levyiset tangot. Mausta suolalla, sokerilla sekä mustapippurilla. Kääri tiukkaan kelmuun ja pistä vuorokaudeksi jääkaappiin maustumaan. 

Valmista wasabitahna eli laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi massaksi. 

Avaa kalakääre ja pyöräytä kala pippuri-seesaminsiemenseoksessa. Kuumenna pannu aivan kuumaksi ja paista kuivalla pannulla lohen pinnat kiinni joka puolelta, pieni hetki riittää per puoli muuten kypsennät liikaa ja idea häviää. Kääri kala taas tiukkaan kelmuun ja laita jääkaappiin jäähtymään. Leikkaa sopivia annospaloja ja asettele esim.  ruokalusikkaan ja pursota wasabitahnaa kylkeen. Suu auki ja lohipastrami wasabitahnalla sisään ja nams!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti