maanantai 13. heinäkuuta 2015

Italialainen maalaispastasalaatti

Italialainen maalaispastasaalatti oli jäänyt mulla ihan kuulkaa roikkumaan arkistoon. Tehty tosiaan jo pojan synttäreille kesän alussa. No mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Jos haluaa salaatista tuhdimman niin tähän sopii hyvin kanaviipaleet tai lohen palasia. Ohje on napattu mistäs muualtakaan kuin suosikkilehdestäni Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä 04/2015 numerosta.


Italialainen maalaispastasalaatti

350 g pastaa
2 kpl pientä fenkolia
2 dl keitettyjä valkopapuja
1 prk (290/165 g) kalamataoliiveja
2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna

Kastike:

2 kpl valkosipulinkynttä
3 rkl valkoista balsamicoa
1 dl öljyä
3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
1 tl sormisuolaa
½ tl sokeria
½ tl mustapippuria

Lisäksi:

raastettua parmesaania
lehtipersiljaa
oliiviöljyä


Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Viipaloi fenkolit ohuesti ja laita ne pastan keitinveteen, kun keittoaikaa on jäljellä noin 3 minuuttia. Valuta pasta-fenkoliseos. 

Tee kastike eli kuori ja hienonna valkosipulit, lisää etikka ja kaada öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Hienonna mukaan ruohosipuli ja mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Kaada kastike pasta-fenkoliseokeen ja kääntele sekaisin. 

Lisää seokseen pavut, oliivit, parmesaaniraaste ja yrttisilppu. Sekoita hyvin. Anna maustua kelmun alla jääkaapissa vähintään tunnin verran. Viimeistele ripottelemalla päälle parmesaania ja lehtipersiljaa. Valuta aivan lopuksi oliiviöljyä ohuena naruna pitkin salaattia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti