Italialainen maalaispastasalaatti
350 g pastaa
2 kpl pientä fenkolia
2 dl keitettyjä valkopapuja
1 prk (290/165 g) kalamataoliiveja
2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
Kastike:
2 kpl valkosipulinkynttä
3 rkl valkoista balsamicoa
1 dl öljyä
3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
1 tl sormisuolaa
½ tl sokeria
½ tl mustapippuria
Lisäksi:
raastettua parmesaania
lehtipersiljaa
oliiviöljyä
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Viipaloi fenkolit ohuesti ja laita ne pastan keitinveteen, kun keittoaikaa on jäljellä noin 3 minuuttia. Valuta pasta-fenkoliseos.
Tee kastike eli kuori ja hienonna valkosipulit, lisää etikka ja kaada öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Hienonna mukaan ruohosipuli ja mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Kaada kastike pasta-fenkoliseokeen ja kääntele sekaisin.
Lisää seokseen pavut, oliivit, parmesaaniraaste ja yrttisilppu. Sekoita hyvin. Anna maustua kelmun alla jääkaapissa vähintään tunnin verran. Viimeistele ripottelemalla päälle parmesaania ja lehtipersiljaa. Valuta aivan lopuksi oliiviöljyä ohuena naruna pitkin salaattia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti