torstai 23. heinäkuuta 2015

Frozen yoghurt... Raikasta ja makiaa!


Olipas raikas jälkkäri ja voi tuunata oman makuiseksi helposti. Mä tuunasin peruspohjan mansikoilla, mansikkasoseella, keksimuruilla ja raaka-suklaalla. Sit voisin sanoa taas esimerkin, älä teen niin kuin mä tein eli syötiin vasta seuraavana päivänä. Ei siinä muuten mitään mutta joutuu odottaa hiton kauan että massa sulas siihen pisteeseen että sitä sai jäätelökauhalla jotenki kauhottua ;) he he he herkkuperse halus herkut heti eikä 30-40 minuutin kuluttua. Odottelussa voinee tulla kiukkuseks nimittäin...  Teitä on nyt varoitettu!!!

Ohje on napattu hieman muutettuna uusimmasta: Glorian Ruoka ja Viini lehdestä


Frozen yoghurt 2-4 annosta

Peruspohja:

500 g turkkilaista paksua jogurttia
1 dl sokeria
2 rkl juoksevaa hunajaa

Mausta:

4 rkl mansikkasosetta
10-15 kpl mansikoita pienennettynä
4 palaa raaka-suklaata murustettuna
2 kpl kaurakeksiä murustettuna

Koristeluun:

mansikoita, suklaan- ja keksinmurusia sekä kinuskikastiketta


Sekoita peruspohja sekaisin vatkaimella ja mausta esim. ehdottamillani raaka-aineilla sekä sekoita maustamisen jälkeen. Laita pakastusta kestävään astiaan. Laita pakkaseen 1 tunniksi ja sekoita kunnolla sekaisin, jotta koostumuksesta tulee hyvä. Anna olla vielä 2 tuntia ja sitten frozen yoghurt on valmista syötäväksi, varo ettei kieli vie mennessään. 

2 kommenttia:

  1. Tällaisia kannattaa tehdä tikkujätskeiksi, nopeemmin syötävää silloin! !
    Terv. Jätskihiiri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea, pitääkin seuraavalla kerralla muistaa ;)

      Poista