keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Kesäkurpitsapasta

Helppo arkiruoka jossa on kesän perusherkkua eli kesäkurpitsaa. Makumaailmaltaan mennään italian maaseudulle. Lyhyesti virsi kaunis, ohje on napattu uusimmasta Glorian Ruoka & Viini -lehdestä.

Kesäkurpitsapasta

500 g kesäkurpitsaa
3 kpl valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
1 dl mintunlehtiä
1 dl basillikanlehtiä
2 rkl pieniä kapriksia
2 rkl sitruunamehua
1 rkl raastettua sitruunankuorta
1 tl sormisuolaa
mustapippuria
350 g pastaa
1 dl manteleita
150-250 g pehmeää vuohenjuustoa
1 dl hienoksi raastettua parmesania

Keitä pasta paketin ohjeen mukaan suolavedessä. Paahda mantelit kuumalla ja kuivalla pannulla, nosta mantelit sivuun. Rouhi mantelit veitsellä tai morttelissa. Viipaloi kesäkurpitsat ja kuoritut valkosipulit. Kuumenna öljy pannussa ja lisää kesäkurpitsat sekä valkosipulit. Kypsennä  noin 3 minuuttia, kunnes kesäkurpitsat on kypsiä. Lisää yrtit, kaprikset, sitruunamehu ja kuoriraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valuta pasta ja yhdistä tarjoiluastiassa kesäkurpitsaseoksen kanssa. Valuta hieman öljyä mukaan, murustele vuohenjuustoa ja parmesanraaste. Viimeistele manteleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti