torstai 16. heinäkuuta 2015

Kasvispasta josta ei värejä puutu!


Välimeren henkeen tehty kasvispasta, mikä maistuu jopa lihan syöjille ja jos oikein nirsopetteri tulee eteen niin ei muuta kuin lisäksi kanaa mukaan. Helppo ja hyvä arkiruoka!

Kasvispasta

5 dl pastaa
1 pkt fetaa kuutioituna
1 kpl kesäkurpitsa lohkottuna
1 kpl punainen paprika lohkottuna
1 kpl punasipuli hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Punainen pesto

3-4 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 ruukku basillikaa
1 ruukku sitruunamelissaa
1-1½ dl parmesanraastetta tai -lastuja
1 dl oliiviöljyä
2 rkl pinjansiemeniä tai pähkinöitä
2 kpl valkosipulinkynttä 
suolaa
mustapippuria

Keitä pasta kypsäksi paketin ohjeen mukaan runsaassa suolavedessä. Kuullota öljyssä sipulit, kesäkurpitsalohkot ja paprikat. Mausta suolalla ja pippurilla. Tee pastan kiehuessa punainen pesto eli kaikki aineet tehosekoittimeen ja anna sen soida... Valmista tasaista massaa. 

Valuta pasta ja kaada se kesäkurpitsa-paprika-sipuliseokseen, lisää fetapalat sekä pesto. Sekoita ja maista, anna maustua muutaman minuutin ennen tarjoilua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti