keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Lohi-panzanellasalaatti

Kyl se ite savustettu lohi on vaan hyvää ja siitä jälleen kerran innostuneena päätettiin valmistaa uusimmasta Glorian Ruoka ja Viini -lehdessä olleesta Savukala-panzanellaa. Toki voi ostaa kaupasta tai torilta valmista savukalaa, mutta me tehtiin ny se ite. Tarjoiltiin salaatti mummon ja ukin vanhasta Arabian posliiniastiasta. Kevyttähän tämä ei ole mutta kyllä kuulkaas maistui ihanalle!


Lohi-panzanella

1 kpl valkosipulinkynttä
4 viipaletta vaaleaa leipää
1 dl oliiviöljyä
1 rkl vaaleaa balsamicoa
20 kpl kirsikkatomaattia
400-600 g lämminsavustettua lohta tai muuta kalaa
1 kpl kevätsipulia
2 rkl kapriksia
1 ruukku basilikaa
suolaa
mustapippuria

Kuori valkosipuli ja lämmitä se oliiviöljyssä pannulla. Kuutioi leipäviipaleet ja lisää ne pannulle. Ruskista kevyesti. Poista valkosipulinkynsi ja kaada leipäkuutiot isoon kulhoon. Lisää balsamico. Halkaise tomaatit ja purista niiden sisustaa kevyesti leipäkuutioiden päälle, pudota tomaatin puolikkaat salaattiin, sekoita. Kuutioi kala ja jos itse savustat kalan niin anna hetken jäähtyä (ite emme antaneet joten leikatessa kala hajoilee). Laita kalapalat muiden päälle. Leikkaa sipulit renkaiksi ja lisää ne mukaan sekä kaprikset että basilikanlehdet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita varovasti ja tarjoile samantien!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti