maanantai 27. heinäkuuta 2015

Starttaa aamu myslillä!


En ollutkaan ennen tehnyt itse mysliä ja taas voi sanoa että kyllä kuulkaa kannatti. Herkullisen makuista ja itse voi säätää mitä makumaailmaa mysli edustaa. Mä kun rakastan kookoksen makua joten teinpä sitten kookosvivahteisen. Tää on hyvin helppo ohje ja voi tosiaan muunnella miten lystää. Suosittelen testaamaan! Ite syön tätä mansikoiden ja kaurajogurtin kanssa. Tosin tekis mieli vetää tota suoraan lusikalla purkista..... Mysliä tuli pellillinen eli mahtui noin 2 litran purkkiin.


Mysli

6 dl kaurahiutaleita
1½ dl pekaanipähkinöitä 
½ dl manteleita
½ dl cashewpähkinöitä
1 dl kuivattuja aprikooseja pienennettynä
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl rusinoita
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl pellavan siemeniä
1 dl kookoshiutaleita

Maustetahna:
 
1 dl kookossokeria
1½ dl vaahterasiirappia
1½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
1 rkl vanilja-aromia
2 reilua rkl kookosöljyä

Sekoita suuressa kulhossa kaurahiutaleet, kookoshiutaleet, pähkinät ja mantelit, siemenet sekä kuivatut marjat ja hedelmät. Tosin jos haluu niin kaikki kuivatut marjat ja hedelmät voi lisää mysliin myös sen jälkeen kun seos purkitetaan eli siinä tapauksessa eivät mene uuniin. 

Tee toisessa kulhossa kookossokerista, kookosöljystä, siirapista, kanelista, kardemummasta ja vaniljasta maustetahna lusikalla voimakkaasti sekoittaen. 

Yhdistä tahna ja mysliseos keskenään. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 150 asteessa 35-40 minuuttia. Kaada purkkiin ja anna jäähtyä kansi auki. Säilytä kansi kiinni kuivassa paikassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti