sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Kasvisburger

Meijän ihka ensimmäiset kasvishampparit mitä tehtiin ja varmaankin syötiin. Ohje napattiin Glorian Ruoka & Viini -lehdestä, hiukka muutettuna. Noooh, ehkä me sittenki tykätään enempi lihasta tai sitten joku toinen kasvishamppariresepti sopii meijän makuun paremmin. Lisäsin mausteita enempi mutta silti meijän mielestä jäi vaisuksi. No tässä voi vaan sanoa että kokeilemalla oppii. Halusin silti lisää tämän koska jonkun toisen mielestä tämä on varmasti erinomainen kasvisburger. Toi feta- tillitahna oli kyllä loistokasta ja sitä teen varmasti uudestaan. Mietittiin että pihvin paikalla vois sopia hyvin lohifile grillissä kypsettynä.


Kasvisburger

"Pihvit"

2 kpl valkosipulinkynttä
4 dl (400-500g) keitettyjä kikherneitä
½ dl korppujauhoja
1 kpl kananmuna
1 tl chilirouhetta
½ tl suolaa
1 kpl sitruunan mehu
½ dl persiljaa hienonnettuna
1 kpl kesäsipuli hienonnettuna
2 rkl öljyä

Lisäksi

8 viipaletta oliivileipää tai 4 kpl ciabatta sämpylöitä
1 pieni punasipuli renkaina
oliiviöljyä
salaattia
Gruyérejuustoa viipaleina
aurinkokuivattua tomaattia
+ tilli- fetatahnaa, ohje löytyy alla ja aloita sen tekemisellä


Laita valkosipulinkynnet ja valutetut, huuhdotut kikherneet monitoimikoneen kulhoon. Lisää korppujauhot, muna, chili, suola ja sitruunan mehu. Hienonna aineet tasaiseksi massaksi, kuitenkin saa löytyä ns. palasia joukosta. Hienonna persilja ja kesäsipuli ja sekoita varovasti ne mukaan.
Muotoile pihvit taikinasta. Ja voitele pihvit kevyesti öljyllä. Paista pihvit grillissä miedolla lämmöllä. Kääntele varovasti koska pihvit hajoo helposti, 4 minuuttia per puoli. Paahda leipäviipaleet tai sämpylät grillissä pikaisesti ettei ne mene koppuraksi. Lorauta leipien päälle vähän oliiviöljyä ja täytä ne.


Feta- tillitahna

200 g fetaa hienonnettuna
1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1 pnt tilliä hienonnettuna
mustapippuria
sormisuolaa


Hienonna feta kulhoon esim. haarukalla. Hienonna valkosipuli, lisää se ja jogurtti mukaan. Mausta sitruunankuorella, tillillä,  mustapippurilla ja suolalla. Sekoita kaikki hyvin ja maista.
Tahna sopii mielestäni hyvin myös esim. lohen kanssa tai leivän päällä sellaisenaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti