sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Suklaakinuskipiirakka

Tätä piirakkaa tuli tehtyä synttäreille. Itse en oo tätä maistanut, mutta silloinen raati totesi että hyvää ja ei välttämättä tarvitse edes tuota kermavaahtoa.


Suklaakinuskipiirakka

Täyte:

140 g pilkottua tummaa suklaata
175 g kuutioitua voita
350 g sokeria
100 g jauhoa
½ tl vaniljasokeria
6 kpl vatkattua kananmunaa

Lisäksi:

kermavaahtoa
350 g valmista murotaikinaa
jauhoja jauhottamiseen
tomusokeria
(kanelia)


Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla ja vuoraa taikinalla irtopohjainen piirakkauvuoka (halkaisija noin 20 cm). Pistele haarukalla pohjaan reikiä. Vuoraa pohja foliolla tai leivinpaperilla ja pane päälle painoksi esim. kuivia herneitä. Paista 200 asteessa noin 12-15 minuuttia. Ota herneet ja foliot/leivinpaperit pois ja paista vielä 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Vähennä uunin lämpö 180 asteeseen.

Täyte: Pane suklaa ja voi kuumuutta kestävään kulhoon ja aseta kevyesti kiehuvan veden ylle sulamaan. Sekoita tasaiseksi, siirrä sivuun ja anna jäähtyä. Pane sokeri, jauhot, vaniljasokeri kulhoon ja lisää vatkatut munat mukaan ja vatkaa hyvin kaikki sekaisin. Sekoita joukkoon suklaavoiseos.

Kaada täyte taikinapohjalle ja paista uunissa 50 minuuttia siis 180 asteessa tai kunnes täyte on kiinteytynyt. Siirrä ritilälle ja anna jäähtyä kokonaan. Hunnuta tomusokerilla. Tarjoile kermavaahdon ja kanelin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti