keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Lasange nro 2

Safkaa 1 -kirjasta Lasange nro 2 ohje. SUOSITTELEN!!! Monta suuta koemaistanut ja kaikki todenneet että hyvää!

Ottaa aikaa, mutta kyllä kannattaa.

Lasange nro 2 

2 kpl porkkanaa hienonnettuna
2 kpl sellerinvartta hienonnettuna
2 kpl sipulia hienonnettuna
6 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
oliiviöljyä
700 g jauhelihaa
1 lasi punaviiniä
2 tölkkiä tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria
timajamia
rosmariinia
laakerinlehtiä

Lisäksi: 250 g emmentaljuustoraastetta ja lasangelevyjä

Béchamel eli valkokastike

1 l täysmaitoa
50 g voita
50 g vehnäjauhoja eli noin 8 rkl
suolaa
valkopippuria
muskottipähkinää


Aloita valmistamalla ensiksi lihakastike. Pilko hienoksi porkkana, selleri, sipuli ja paista nitä kevyesti  oliiviöljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista kevyesti. Lisää punaviini, tomaattimurska, suolaa, mustapippuria ja yrtit. Anna lämmetä kiehumispisteeseen ja sekoita. Laita kansi päälle ja työnnä pata uuniin 150 aseteeseen noin kahdeksi tunniksi.

Ota lihakastike uunistaa ja mausta tarvittaessa. Lisää vettä tarvittaessa.

Sitten siirrytään valkokastikkeen pariin. Lämmitä maito ja sulata voi toisessa paksupohjaisessa kattilassa. Ripottele voin päälle vehnäjauhoja ja sekoittele pari minuuttia. Kaada lämmin maito hiljalleen vehnäjauhoseokseen, koko ajan sekoittaen. Kypsennä kastiketta 6-7 minuuttia miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen. Varo ettei pala pohjaan!!!! (Kokemusta on :D ) Mausta suolalla, valkopippurilla ja raasta mukaan hitusen muskottipähkinää.

 Voitele reilun kokoinen uunivuoka. Kaada pohjalle valkokastiketta, päälle lasange-levyjä ja sitten lihakastiketta. Jatka samalla tapaa ja lopuksi päälle lasangelevyjä, joiden päälle reilusti valkokastiketta sekä juustoraastetta. Laita lasange nro 2 180-asteiseen uuniin noin 45 minuutiksi.

Anna lasangen levätä uunista tulon jälkeen 15 minuuttia aikaa olla omissa oloissaan. Tarjoa sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti