sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Tortillaletut, pulled pork meksikolaisittain ja chilibrowniet

Tuosta illasta enpä sitten ottanut kuin kuvan tortilloista, mutta näillä mennään. Oli kyllä hemmetin hyvää, vaikka ite sanonkin tää meijän versio pulled porkista. Itsetehdyt maissilettuset olivat aivan äärettömän hyviä ja helppoja tehdä. Ihan yllätyin niiden helppoudesta. Chilibrownie olisi pitänyt olla huoneen lämpöistä tarjottavana, ny oli liian viileää, mutta maukasta sekin oli silti, tuhtia kylläkin. 


Pulled pork meksikolaisittain

1½ kg kasleria
2 kpl isoa sipulia renkaina
3 rkl chiliä rouheena
2 rkl chipotle kastiketta
2 rkl oliiviöljyä
6 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 kpl jalapeno hienonnettuna
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl kuminaa
1 tölkki tomaattimurskaa
2 tl fariinisokeria
suolaa
mustapippuria
vettä


Lämmitä uuni 150 asteeseen. Laita uunivuokaan lihapalanen. Sekoita toisessa kulhossa kaikki muut aineet ja kaada ne lihan päälle. Kansi päälle tai folioo. Lisää tarvittaessa vettä paistelun aikan pulled porkin sekaan. Laita uuniin 7-8 tunniksi ja käännä noin tunnin välein. 5-6 tunnin kohdalla pienennä lihaa ja sekoita nesteen kanssa ja anna vielä maustua lisää. Tässä vaiheessa voit myös ottaa kannen pois. Muista välillä sekoittaa ja tarkkailla nesteen määrää.

Tarjoile tortilla lettujen, creme fraisen, guacamolen ja salsan kanssa. Ai että tää oli hyvää!!! Tortillojen ohje löytyy alta.


Tortillaletut

2 dl vehnäjauhoja
3-3½ dl maissijauhoja
suolaa
½ dl rypsiöljyä
2 dl vettä

Sekoita keskenään kaikki ainekset kimmoisaksi taikinaksi. Pyöritä taikinasta tanko ja jaa se noin kymmeneen osaan. Pyöritä niistä pyöreä pallero. Kauli maissijauhojen avulla ohuita lettusia yksi kerrallaan. Anna loppujen palleroiden levätä muovikelmun alla. Paista letut kuumalla ja kuivalla pannulla nopeasti molemmin puolin. Niin että pintaan tulee vähän ruskeita pilkkuja. Älä paista liikaa muuten niistä tulee koppuroita. Kumoa kuuma tortilla lautaselle ja sivele vettä letun molemmin puolin. Tee kaikki tortillat näin ja pinoa ne päällekkäin, jotta ne pysyvät pehmeinä.



Salsa

3 kpl tomaattia kuutioina
2 kpl valkosipulia murskana
1 kpl pieni sipuli hienonnettuna
1 pnt korianteria hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä 
1 kpl limen mehu
jalopenoa hienonnettuna maun mukaan
suolaa
mustapippuria



Pilko kaikki aineet hienoksi ja pistä ne kulhoon jossa muutaman kerran sauvasekoittimella surrautat, saa jäädä palasia. Liika nestettä voi kaataa pois jos tahtoo. Jotkut poistavat hedelmälihan mutta musta se on just se mikä tekee salsasta mehukkaan. Tomaatit voi kaltata jos haluu, musta sekään ei oo niin oleellinen juttu. 



Guacamole

2 kpl kypsää avocadoa
1 kpl valkosipulin kynsi
1-2 kpl limen mehua
ripaus suolaa
mustapippuria
chilirouhetta

Halkaise avocadot ja poista siemen. Kaavi lusikalla hedelmäliha sekoitusastiaan, lisää valkosipulin kynsi, purista 1-2 limen mehua, lisää mausteet ja sekoita joko tasaiseksi massaksi tai jätä se vähän ns. paakkuiseksi. Tee morttelissa, sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa up to you!


Chilibrowniet

200 g voita
200 g 70% suklaata tai taloussuklaata
2 dl hienoa sokeria
1 dl fariinisokeria
3 kpl kananmunia
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
½- 1 tl chilirouhetta
ripaus suolaa

Kuorrutus:



150 g chilisuklaata 70%

1 dl kermaa


Sulata voi ja suklaa kattilassa keskilämmöllä. Lisää sokerit ja anna jäähtyä hetken. Lisää munat yksitellen ja vaniljasokeri. Lisää lopuksi vehnäjauhot, chilirouhe ja suola. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperilla päällystetylle uunivuoalle, jää muuten kiinni kuin mikäkin liisteri... Kokemusta on. 

Paista 150 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä. 

Valmistele kuorrutus. Paloittele suklaa pieneen kasariin, lisää kerma ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa. Levitä jäähtyneenä kakkulevyn pinnalle. Leikkaa levy paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti