maanantai 8. syyskuuta 2014

Mokkapalamuffinsit -munaton


Mokkapalat voi tehdä myös muffinseiksi. Ja näin teinkin kesän alussa päiväkotiin mokkapalamuffinseja. Hiukka tuli isoja pikkuväelle syötäviksi.... noooh... Hyviä oli kuitenkin ja oli kuulemma maistunut, vaikka varmaan päiväkodin hoitajat "kiittelivät" mua mokkapalamuffinsien sotkuudesta. Tämä mokkapalapohje ilman kananmunaa on napattu Kinuskikissan sivuilta. Tosin olen vähän modannut ohjetta.


Mokkapalamuffinsit

muffinsipohja:

200 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2-2½ dl Eila-kermaa
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta

kuorrutus:

100 g margariinia
6 dl tomusokeria
¾-1 dl kahvia
3 rkl tummaa kaakaojauhetta

päälle:

tummaa suklaata muruina

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Kaada taikina muffinsivuokiin. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna muffinsien hieman jäähtyä ennen kuin kuorrute laitetaan päälle. Tosin hieman lämpimän päälle kuorrute levittyy paremmin.

Valmista kuorrute. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Anna kuorrutuksen jäähtyä. Voit myös jäähdyttää kuorrutetta kylmässä vesihauteessa, kunnes se paksuuntuu. Kaada kuorrute muffinsien päälle rennoin ottein. Koriste suklaamurusilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti