tiistai 4. marraskuuta 2014

Ruokapankki vieraili pH7:lla Tuusulassa
Joululahjaksi käsintehtyjä suklaalevyjä tai konvehteja. 


Syötävät korkkarit macaronseilla.

Oli muuten hemmetin hyvää kurpitsansiemenleipää. 

Muutama voipalanen menossa taikinaan. 

Masiinat joutuu koville ja siellähän pyöriikin taas joku taikina. 
Käden taitoa parhaimmillaan. 

Macaronsit


Herra F herkuttelee pH7 pullalla. Taisi olla kardemummapulla kyseessä. Kyllä maistui.
Pääsin kurkkaamaan niin sanotusti köökin puolella pH7:ssä. Nenään tunkeutui sokerin kaikki eri vivahteet. Konditoria pH7:n kondiittorimestari ja yrittäjä Toni Rantala sanoikin että tuoksuun on kyllä tottunut, mutta hammaskiille on eri mieltä. Konditoria pH7 on vuonna 2007 perustettu Tuusulalainen yritys. PH7 kapteeneina toimii mahtavat Pedra ja Toni Rantala. Pedra hoitaa toimistotöitä ja Toni toimii köökin puolella, niin paljon kuin vain pystyy. Hän haluaisi olla enemmän siellä, mutta välillä joutuu tutkailla toimistotöitäkin. Tonin työpäivät ovat niin sanotusti ympäri pyöreitä, voi sitä yrittäjän riemua. Ja hermotkin meinaa mennä kuulemma joka päivä, mutta tämä on sitä työtä mitä hän rakastaa ja nauttii tehdä. Sen kyllä huomaa kuinka omistautunut hän on työlleen.

Toni ja Pedra ovat paljon opiskelleet alaa niin suomessa kuin ulkomailla. Kisoja on käyty ympäri maita ja mantuja Suomen maajoukkueessa. Toni itse arvosti eniten Coupe du Monde de la Patisserie -kilpailua, jossa hän toimi vuonna 2007 Suomen maajoukkueen kapteenina. Näkyhän pH7 myös telkkarissa kisailemassa Suomen Paras Leipomo -formaatissa. Onpa se Toni myös tainnut ennättää Top Chefin puolellakin pyörähtää.

Konditoria pH7:lla on 26 henkilöä töissä, joten nykyään ei olekkaan kyse mistään pienestä muutaman ihmisen leipomosta. Heillä on uudet tilat ja uusia tuulia olikin tulossa alkuvuoteen eli lounaskahvila tehtaanmyymälän viereen. Aina pitää keksiä jotain uutta, eikä jäädä paikoilleen jammailemaan.

Kysyin mikä on erikoisin kakku, minkä he ovat tehneet niin kakku, joka muistutti yritysrakennusta yksityiskohtineen, mutta vielä maistuikin todella hyvälle. Eikä kuten jenkki tv-ohjelmissa missä tehdään jos jonkilaista, mutta makuhan muistuttaa lähinnä pahvia. Vaativimmat kakut nousevat jopa tuhansiin euroihin. Joulunaikaa isoja halkokakkuja menee toista tuhatta ja lakkiaisten aikoina satoja täytekakkuja päivässä. PH7 suosituin tuote on iiiiihanat ja maukkaat macaronsit. Niitä muuten tekeekin koko ajan, koko päivän yksi ihminen.

Ite olen tutustunut pH7 varmaan jo aika alkuaikoina ja olenkin syönyt heidän herkkujaan jos jonkilaista, kakkuja, leipiä, macaronseja, pikku suolasia, jäätelöitä, leivoksia, vaahtokarkkeja, suklaakonvehteja jne. Jos etsit juhliin tai arkeen herkkuja tarjottavaksi niin kannattaa kääntyä pH7 puoleen,  Aina kaikki on tehty vimpan päälle ja kaikki on näyttänyt ja maistunut ihan älyttömän hyville. Me ollaankin monesti päästy maistelemaan kaikenmoista jopa kokeilueriä, kiitos vaan iskällekin kun hän niitä herkkuja kiikuttaa töihin ja kotiin. Iskän tilaus Tonille "Olisko jotain erikoista tarjolle". :)

Tässä muutamia esimerkkejä kuinka paljon menee raaka-aineita:

Suklaata 6000 kg / vuodessa

Kermaa 20.000 l / vuodessa

Jauhoja 1000 kg / viikossaKonditoria pH7 yhteistiedot:

Tehtaanmyymälä ja leipomo:


Haarakaari 45

04360 TUUSULA

Tel. 09 4789 2401Helsingin myymälä:


Ateniumkuja 2

00100 HELSINKI

Tel. 09 3487 3666


http://www.konditoriaph7.fi/ ja Facebook Konditoria ph7
Toni vinkkas vielä helpon joulun ajan jälkiruuan eli Joulumousse ja senhän minä sitten tein. Voin kertoo että olipas tosi ihanaa ja makiaa. Ohje löytyy alta kuvan kera.


Joulumousse 4:lle

15 kpl ohuita pipareita
300 g kuohukermaa
150 g tummaa suklaata
1 tl piparimaustetta

Vatkaa 150 g kermaa vaahdoksi. Murustele piparit lasin pohjalle. Keitä 150 g kuohukermaa kattilassa ja sulata suklaa mukaan. Lisää piparimaustetta myös. Sekoita koko ajan ettei suklaa pala pohjaan ja seos tulee tasaiseksi massaksi. Laita sivuun jäähtymään. Sekoita suklaaseos kermavaahdon sekaan lastalla varovasti nostaen. Annostele laseihin pipareiden päälle. Tarjoile sellaisenaan tai jäähdytä lisää jääkaapissa jolloin moussesta tulee jäykempää. Koristele piparimuruilla tai suklaamurusilla. Lusikoi suoraan suuhun, nams!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti