keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Vera Jordanova: Don't Miss a Bite - Makuja ja muistoja maailmalta....WSOY tarjosi Ruokapankin hekumaallisen lukuelämyksen eli Vera Jordanovan "Don't Miss a Bite - Makuja ja muistoja maailmalta" - keittokirjan. Nyt voin sanoo että oli keittokirja mun makuun eli paljon ihania kuvia, hyviä reseptejä ympäri maailmaa ja Veran omia kuvituksia. Kaunis kirja eli miellyttävä lukea. Vera oli kauniisti kirjoittanut perheestään ja muistoistaan ympäri maailmaa malliajoiltaan ja nykyelämästään. Reseptit on mielestäni selkeitä lukea ja reseptin lopussa on useasti vinkki vitosia. Vera Jordanovalle pitää nostaa hattua, sillä hän on todellakin ollut itse tekemässä kirjaa eli hän on kuvannut ruokia miesystävänsä kanssa, kuvittanut, kirjoittanut tekstejä ja ohjeita. Lapsuuden yksi haaveista oli olla taiteilija ja juu sen suonen hänelle piirrustekniikan ansiosta. Kaunista työnjälkeä tai ainakin osui ja upposi minuun. Kaunis ja raikas kirja!

Kirjaa lukiessa napsuttelin sormilla että tätä minä teen, sitten teen tätä, millois tätä ennätäiskään tehdä.... Silloin keittokirja on mielestäni onnistunut, jos heti löytää monta ohjetta, mitä haluaa tehdä. Plus vesi kielellä katselee kuvia.  Kirja on tälläkin hetkellä meidän ruokapöydällä, jotta voin tutkailla mitä kaikkea siitä löytyy. #kirjat

Tässä ote tulevasta Ruokapankin reseptistä eli "Kaikista Veran resepteistä ajattelin tehdä ensimmäiseksi Linssikeittoa, jotain sellaista mitä en ole koskaan tehnyt. Resepti on Vera Jordanovan äidin alkuperäiskäsialaa".

Suosittelen siis lämpöisesti tätä kirjaa ja mahtuishan tuo vaikka kuulkaas kotikokkien joulupukin konttiikin.... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti