torstai 20. marraskuuta 2014

Lehtikaalisipsit rokkaa!

Sain tuossa yhdeltä viljelijältä lehtikaaleja suoraan pellolta ja pitihän niistä heti tehdä rapsakoita lehtikaalisipsejä. Monesti näitä on pitänyt tehdä, mutta eipä oo saanut aikaseks. Nyt sitten tein ja yllätys oli positiivisen iloinen. Tosi hyviä! Itehän voi säveltää mitä makua haluaa. Koon mielestä nämä olivat parempia kuin perinteiset perunalastut. Lehtikaalisipsit on kyl tosi helppo tehdä, mutta pitää olla varovainen ettei kärähdä!

Kiitos vaan Helena :)


Lehtikaalisipsit

lehtikaalilehtiä
oliiivöljyä
sormisuolaa
valkosipulin kynsiä hienonnettuna
mustapippuria

Elikkäs ota lehtikaalin lehdestä se kova osa pois (oikosulku mikä nimeltään...) eli revit pehmeät osat erikseen. Laita vaikka kulhoon johon lorautat päälle vähän öljyä, valkosipulimurua, sormisuolaa ja mustapippuria. Sekoita kevyesti ja laita uunipellille missä on leivinpaperi päällä. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Kääntele välillä ja tarkkaile koska ne on rapsakoita. Sitten sipsukat talouspaperin päälle ja siitä sitten tarjottavaksi. Voit dippailla vaikka kermaviilin kanssa!

PS. Lehtikaalisipeihin sopii myös mauiksi: chili, hunaja, yriti, pähkinärouheet..... Vain taivas on rajana!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti