perjantai 28. marraskuuta 2014

Taivaan vai sitteskin Thaimaan kasvissosekeitto!

Mä kun oon ollut semmoinen nirso syöjä, kuten oon kertonut ja otinpa sitten taas niskasta kiinni ja tein yhden inhokin uudella twistillä eli kasvissosekeitto. Joo tykkään sipulikeitoista, tomaattikeitoista jne... mutta kasvissosekeitto, yyyyyh ei ole koskaan kuulunut mun listoille. Nyt menin ns. peruskasviksilla, mutta thaimaalaisella makumaailmalla. Tuskin siellä nyt tota syödään, mutta maku on aasian keittiöstä jos ei muuta. Tää oli aikasta tuhtia.... joten nestettä voinee lisätä loppupuolella vielä lisää jos haluu, me tykättiin siitä näin.

Koo olis mielellään imassut vielä kattilan pohjan tyhjäksi, kuulemma oli sen verran hyvää. Herra F:n tuttu EN SYÖ kaikui keittiössä. Näin meillä! Mites teillä, syökö lapset hyvin? Maistelee rohkeesti? Vai kiljuu EN SYÖ oli kyseessä vaikka ranskalaiset ja nakit? Meillä mennään tolla jälkimmäisellä osastolla, taas joku vaihe tai sitten seuraa mun nirsoilu jalanjälkiä, epäilen.


Thaimaan kasvissosekeitto

1 kpl iso bataattia kuutioituna
4 kpl perunaa kuutioituna
3 kpl porkkanaa kuutioituna
1 kpl sipuli hienonnettuna
4 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
(2 kpl kasvisliemikuutioo)
3 dl vettä
1 prk kookosmaitoa
1 prk kevyttä ruokakermaa
2 rkl vaaleeta soijaa eli vähäsuolaista soijaa
2 rkl kalakastiketta
½-1 tl chilirouhetta
1 kpl limen mehu
1 pnt korianteria


Oikeestaan hujauta kattilaan kaikki muut ainekset paitsi lime ja korianteri. Anna kasvisten kypsyä hiljalleen kiehuen ja lisää nestettä jos tarpeen. Sekoita välillä. Lisää limen mehu ja korianteri. Soseuta sauvasekoittimella. Se olis sit valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti