torstai 16. huhtikuuta 2015

Ny rillataan ja herkullinen avokadosalaatti!




Se on melkein kesä ny.... Melkein, äsken tais räntää rätistä ikkunan ohitse niin että heilahti. Noh, grillattu on ja aloitettiin ns. perinteisellä linjauksella; pekoni-juusto-sienet, kanaa, possun sisäfilettä ja maissia. Uutena joukkoon tuli avokadosalaatti. Kivan raikas salaatti kyl, pikkasen enempi olis saanut olla suolaa, mutta ens kerralla olen viisaampi. Mikä grilliruoka starttaa sun grillikauden?


Avokadosalaatti

nippu tankoparsoja
1 rasia kirsikkatomaatteja halkaistuina
1-2 kpl avokadoa lohkottuna
½ kpl sitruunan mehua
1 kpl mozzarella juustoa revittynä
½-1 pnt basillikaa silputtuna
½-1 dl oliiviöljyä
½ kpl sitruunan mehua
2 tl Dijon sinaappia
suolaa
mustapippuria


Aloita keittämällä kevyesti kuoritut parsat. Eli kuori parsat mutta muista jättää se ns. kukka paikoilleen ja katkaise jos tarpeen varren "jalkopäästä" puumainen valkoinen osa pois. Laita parsat siis suolaveteen keittymään 1½-2 minuutiksi. Saman tien nostele ne jääkylmään veteen. Anna niiden lillua siellä hetki ja tee muu salaatti valmiiks. Pilko tomaatit, revi mozzarellat tarjoiluastiaan. Lohko avokadot ja pyöräytä niitä sitruunamehussa, jottei tummu. Lisää avokadot muiden salaattiainesten joukkoon, lisää pätkityt parsat ja basillikasilppu. Tee kastike eli sekoita mukissa öljy, sitruunan mehu, Dijon sinaappi ja mausteet. Kaada hetki ennen tarjoilua salaatin päälle ja sekoita varovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti