torstai 9. huhtikuuta 2015

Ruokapankki tutkailee: Vege - tuoreita makuja kotikeittiöstä




Sain Vege - tuoreita makuja kotikeittiöstä keittokirjan, joka on Alex Niemisen ja Riikka Sukulan käsialaa. Kirjan kaikki reseptit ovat kasvispohjaisia. Kerrankin kasviskeittokirja missä oikeasti ruoka näyttää hemmetin hyvältä ja maistuu vielä paremmalta. Lähes jokainen resepti oli semmoinen mitä voisi testata. Paljon maalaisitalialaista safkaa, nam. Kirja on suoraan sanottuna tosi kaunis ja ihania kuvia. PLUS mikä parasta, jokaisesta reseptistä on selkeä hyvä kuva, tykkään. Ei tarvii arvailla tehdessä että miltähän ruoka suurin piirtein näyttää valmiina. Hyvää ruokaa niin arkeen kuin juhliin. Ja mitä tässä olen kerennyt tutkailla niin helppoa ruokaa, ei mitään 1000 vaiheen ruokia. Suosittelen lämpöisesti! #Vege #RiikkaSukula #Sukula #AlexNieminen #readme @readme

Itse kokeilin maailman helpointa pataleipää, koska en oo pataleipää vielä kokeillut. Kyllä, siitä tuli tosi hyvää ja sitähän vois tuunaa siemenillä ja pähkinöillä jos haluu. Plus se oli kyllä tosi helppo tehdä, kunnon laiskanmiehen leipä.

PS. Pitäis kokeilla tota gluteenittomilla jauhoilla että saanko siitä mitään aikaseks??? Jos jollain vinkki vitosta niin saa heittää sillä mulle.


Pataleipä

7 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1½ tl suolaa
½ tl kuivahiivaa
4 dl lämmintä vettä


Sekoita jauhot, suola ja hiiva yhteen suuressa kulhossa. Lisää vettä ja sekoita kunnes ainekset ovat yhdistyneet. Älä sekoita liikaa. Peitä kulho tiiviisti kelmulla ja anna taikinan seistä 8-24 tuntia huoneenlämmössä.

Kun olet valmis paistamaan leivän, niin lämmitä uuni 225 asteeseen ja esilämmitä paistoastiaa noin puoli tuntia. Aseta tällä välin taikina hyvin jauhotetulle alustalle ja muotoile siitä pallo. Peitä taikinapallo kelmulla.

Kun pata on lämmennyt, ota se varovasti uunista ja laita pannunalusen päälle. Jos astiasi on tarttuvapintainen, vuoraa sen pohja leivinpaperilla tai voitele. Jos astiasi on pinnoitettu tarttumattomalla pinnoitteella, sitä ei tarvitse voidella. Pane taikina pataan ja peitä se kannella. Paista leipää 30 minuuttia kannen alla. Poista kansi ja paista vielä 10-15 minuuttia, kunnes leipä on saanut kauniin ruskean pinnan. Anna leivän jäähtyä ritilällä.

2 kommenttia:

  1. Minä menin ostamaan tuon kirjan, mutta olin siihen ehkä hieman pettynyt. Muutama muokkaamalla toteutettava resepti löytyi, mutta iso osa on sellaisia no jaa juttuja. Mies on kasvissyöjä (ei vegaani), mutta ei syö sieniä, joita aika monessa reseptissä on. Ja muutenkin, ei ollut meidän opuksemme. Onneksi on pari muuta erinomaista kasviskeittokirjaa. Vegaanin keittiössä on ehdoton suosikkini!

    Itse asiassa tarkoitukseni oli kommentoida noita tonnikalapihvejä =) Tekaisin niitä toissa iltana ja minä tykkäsin! Tilliä ei ollut ja mitään kastiketta en tehnyt, mutta hyvältä maistui kasvisten kera. Täytyy tehdä toistekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi ettei sinuun tuo kirja uponnut. Mä taas sain siitä paljonkin uusia idiksiä. En ole tosin niin paljon harrastanut pelkkiä kasvisruokia, alotustasolla, joten ehkä siitäkin syystä tämä upposi sitten meijän perheeseen enempi :)

      Mä mietin että kehtaanko edes pistää tuota tonnikalapihviohjetta, näytti niin aneemiselta kuvassa. Joten extra paljon kiitoksia että olit rohkeena tehnyt niitä ja vielä todennut ne mukiin meneviksi.

      Poista