keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Ruokapankki tutkailee: Yrttiherkut keittokirjaa ja teki chili-korianteritahnaa


Sain tutkittavaksi Hannele Kojon täyden paketin Yrttiherkut keittokirjan. Siinä on siis tosiaan yrteistä kaikki mitä tarvitsee tietää, niin istuttamisesta, hoitamisesta kuin ruuan tekemisestä. Kirja oli jaettu mukavasti yrteittäin. Ihan näppärä kirja juuri meikäläisen tapaisille poropeukaloille, kellä yrtit kuolevat kasvattaessa ennen kuin ne pääsi kasvamaankaan ;) Tosin löytyy varmasti uutta infoa niille ketkä jo hallitsevat yrttien viljelyn. Annan lisäpisteitä siitä että kirjassa on runsaasti kuvia ja kuva jokaisesta ohjeesta. Kirja innostaa kokeilemaan tänä kesänä uudestaan yrttien viljelyä, jos mä vaikka nyt onnistuisin! #ruokapankki #yrttiherkut #hannelekojo #readme @readme

Tein kirjasta rakkaasta korianterista, chili-korianteritahnan. Älyttömän hyvää kerrassaan. Tahnasta voi tehdä tosi tulista ja tai miedohkoa, no mä tein tosi tulista. Sopii hyvin grillatun lihan kanssa tai miks ei mausteena kermaviileissä tai kastikkeissa. Vois olla hyvää myös pienenä määränä pastassa, salaateissa, keittojen mukaan... Eli tosi monitoiminen tahna.


Chili-korianteritahna

6 kpl vihreää chiliä, ite heitin jalapenoja
2 ruukkua korianteria varsineen
½ ruukkua persiljaa varsineen
4 kpl valkosipulinkynttä
1½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 rkl öljyä


Halkaise chilit ja poista siemenet, mikäli et halua tahnasta liian tulista, mä tein siementen kanssa. Paloittele korianterin- ja persiljanvarsia hieman. Kuori valkosipulinkynnet ja pane kaikki ainekset öljyä luukuunottamatta tehosekoittimeen ja hienonna. Seos saa jäädä hieman karkeaksi. Lisää lopuksi öljy koneen käydessä. Lusikoi puhtaisiin purkkeihin ja siirrä jääkaappiin.

PS. Tahna säilyy noin viikon. Voit myös pakastaa tahnan. Käytä pakastettuna tahna kolmen kuukauden sisällä.

2 kommenttia:

  1. Hei, huomasin juttusi Twitterissä :) Kiva, että testasit tuon chili-korianteritahnan. Se on ihan koukuttavan hyvää.

    Aurinkoista kevättä ja onnea yrttien kasvatukseen!

    VastaaPoista