tiistai 5. toukokuuta 2015

Churrot, I love U!


 Meksikon reissulla tuli vedeltyä churroja aamupalalla sulatetun suklaan kanssa, ai että. Välillä oli päällä sokeria ja välillä sokeri-kaneliseosta. Siellä churrot oli kippuroita ja niinpä näistä munkin tuli aikamoisia kippura kapparoita. Ei se näkö, vaan maku! Tein näitä vappupäivänä ja voin sanoo että teen muuten uudestaankin. Munkit ei mulla niin onnistunut aikoinaan mutta nää onnistu heti ja maku oli ihan taivaallinen. Jopa pikku-ukon mielestä. Ohje on otettu Myllyn Paras sivuilta.


Churrot

3 dl vettä
75 g voita
hitusen suolaa
hitusen hunajaa
1 rkl sitruunan mehua
3 dl vehnäjauhoja
2 kpl munia

Lisäksi: 

1 litra rypsiöljyä ja 1 dl sokeria (2 tl kanelia)


Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan, kiehauta. Ota kattila pois liedeltä ja lisää mukaan hunaja, sitruunamehu sekä jauhot ja vatkaa voimakkaasti puuhaarukalla hetki, niin että syntyy taikina. Lisää muna, vatkaa jälleen hetki, jotta munat sekoittuvat taikinaan. Siirrä taikina pursotinpussiin ( noin 10 mm tulla on hyvä, tosin ite käytin isompaa).

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa. Öljy on riittävän kuumaa (185-190 asteista), kunnes siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota kattilaan noin kymmensenttinen pötkö taikinaa, leikkaa tarvittaessa pää poikki. Paista kattilassa kerrallaan useita churroja molemmin puolin. Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Kääntele tämän jälkeen sokerissa tai tee sokeri-kaneliseosta missä pyörittelet.

Syö heti, ihania, siis kerrassaan.... Hyviä noinkin tai dippaa sulatettuun suklaaseen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti