sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Gluteeniton suklaakakku mantelikrokanteilla!


Mantelikrokantin paahtamista, varo ettei mee yli.

Mantelikrokanttia vois tarjota jäätelöannoksen kanssa.


Kakku uunista ulos!

Maukasta ja mehevää, gluteenitonta suklaakakkua, kokeileppas!

Sain ihanan keittokirjan nimeltään Makeita Herkkuja Ruokabloggareiden Parhaita. Kirjasta löytyy jälkiruoka ja leivonta ohjeita seuraavista blogeista: Cebicin keittiössä, Chef Jones, Sweet Food O´Mine, Jälkiruokala, Leivinliina ja Hellapolliisin. Löytyy varmasti moneen makuun herkkuja jos jonkilaista. Itselle on tärkeää että heti ekalla kerralla kun keittokirjan avaa niin tulee fiilis että haluun tehä tuon, tuon, tota pitää kokeilla jne. jos sitä tunnetta ei tule, niin eipä sitä kirjaa tule ostettettua tai avattua kovin tiiviisti. Tässä kirjassa siis tuo fiilis tuli aivan välittömästi. Nyt päädyin Chef Jonesin Gluteenittomaan suklaakakkuun (Chef Jonesin nimi kakulle: Gluteeniton Daim-kakku mantelikrokanteilla) ja ohje on erittäin helppo tehdä. Mulle tuo gluteeniton leivonta on aikasta uutta touhua, mutta nyt kun olen tietoisesti vähentänyt vehnää niin oma olo tila on ollut vähemmän turvonut ja parempi. Olis pitänyt se tehä jo aikaa sitten. Sitä vaan aatteli että mitä mä sitten syön ja kärsinyt vehnän kaikki vaivat. Olen vain vähentänyt vehnää tai viljoja ylipäätänsä mutta en jättänyt kokonaan pois ja samaa olen tehnyt maidon kanssa. Välillä pienetkin uudistukset ja muutokset tekevät ihmeitä aikaan.

@cebicinkeittiössä @chefjones @sweetfoodomine @jälkiruokala @leivinliina @hellapoliisi @readme #readme

Gluteeniton suklaakakku mantelikrokanteilla

Pohja: 

150 g tummaa suklaata esim. 70%
3/4 dl mantelilikööriä
2 dl mantelijauhetta
1½ tl leivinjauhetta
1½ tl vaniljasokeria
120 g voita
1 dl sokeria
1 dl mantelikrokanttia (ohje alla)
3 kpl kananmunia

Mantelikrokanttia:

1 dl mantelirouhetta
2 dl sokeria

Aloita valmistamalla mantelikrokantti. Laita kuiva ja puhdas pannu kuumenemaan levylle. Paahda mantelirouhetta hetken ja lisää sitten sokeri. Kun sokeri alkaa olla kauttaaltaan ruskeaa ja kuplii ensimmäisen kerran, nosta pannu pois liedeltä. Kaada seos leivinpaperin päälle ja nosta kylmään jähmettymään.

Kun krokantti on jähmettynyt, pilko se tehosekoittimeen ja pyöräytä hienoksi. Jos käytössäsi ei ole tehosekoitinta niin laita krokanttilevyt liinan päälle, kääri liina nyytiksi ja hakkaa lihanuijalla hienoksi rouheeksi.

Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää joukkoon mantelilikööri ja sekoita keskenään. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa voi, sokeri ja krokantti keskenään vaahdoksi. Lisää voimassaan munat yksitellen vatkaten. Lisää sitten jauhoseosta vähitellen ja lopuksi suklaaseos vatkaten mukaan. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun 20 x 30 cm reunalliseen uunivuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Koristele lopulla mantelikrokantilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti