keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Mustikkakukko

Vielä on pakkasessa mustikoita, joten pois pois uusien alta. Tämä mustikkakukko oli tosi hyvää juuri uunista tulleena vaniljakastikkeen kanssa. Tosin kermavaahto tai vaniljajäätelö sopisi kyytipojaksti kanssa tosi mainiosti. Mustikoiden kanssa voi laittaa vadelmia tai sitten puolukoita.


Mustikkakukko

200 g voita
2 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
400 g mustikoita
½ dl perunajauhoja


Aloita sulattamalla voi. Sekoita joukkoon 1 dl sokeria ja jauho-leivinaineseos. Ota taikinasta 3/4 osaa ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja vähän myös reunoille. Sekoita kulhossa jäiset marjat ja loput sokerit ja perunajauho. Kaada ja levitä marjaseos piirakkapohjan päälle. "Murustele" lopputaikina marjojen päälle. Paista mustikkakukko 200 asteessa noin 35-40 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.

Eiks ollutkin helppo jälkkäri!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti