tiistai 5. maaliskuuta 2013

Prosciuttospagetti

Tää pasta toimis hyvin myös itse ns. pääraaka-ainetta. Kastike on maukas ja tuo fiiliksiä välimeren rannoilta. Kun puhutaan mustista oliiveista niin ystävä rakas käytä silloin Kalamata-oliiveita, ne oikeasti mustan väriset ovat värjättyjä ja maistuu karmeelle.


Prociuttospagetti

4:lle spagettia
oliiviöljyä
5 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 kpl punasipulia hienonnettuna
4 kpl tomaattia kuutioituna
kalamataoliiveita vähän rouhittuna
2 dl valkoviiniä
2 rkl tomaattipyrettä
50 g voita
1 dl parmesanraastetta
1 pnt persiljaa hienonnettuna
1 pkt Prosciuttoa haluamallasi tyylillä
suolaa
mustapippuria

Tarjoiluun: 
parmesanraastetta


Aloita keittämällä ohjeen mukaan runsaassa suolavedessä spagettia. Lorauta pannulle kunnolla oliiviöljyä ja lisää sipulit mukaan, anna vähän saada väriä pintaan. Hiljennä levyä ja lisää pannulle kuutioidut tomaatit ja hetken päästä oliivit, tomaattipyre ja lisää viini. Sekoita ja anna maustua hetken. Lisää voi mukaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kastikkeen joukkoon valutettu spagetti ja lisää parmesanraaste, hienonnettu persilja ja Prociuttoa halamallasi tavalla esim. rullina, kuutioituna, revittynä jne. Itse kuutioin. Maista ja lisää mausteita jos on tarvetta. Tarjoile parmesanraasteen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti