torstai 4. kesäkuuta 2015

Tillikurkut ja juhannushan se tulee jo mieleen...

Nämä herkulliset ja kesäiset tillikurkut olivat pikku-ukkelin synttärijuhlilla tarjottavana. Sopi mukavasti savustetun lohen viekkukaverina. Nää sopis muuten keskikesän juhlaan eli juhannuspöytään. Ihmeellinen nimitys keskikesän juhlat.... Siitähän se kesä ns. "normaalisti" vasta alkaa. Oliko se viime jussi ku oltiin villasukat jalassa, toppatakit päällä ja pipot päässä, he he he.... Plus räntää sato suoraan, vinoon ja kaaressa sinne tänne. Mitä tähän voi sanoa? Se on suomen kesä parhaimmillaan ;)

PS. Ruokapankki voitti tällä ohjeella Rajamäen Etikan viikon kesäkisapalkinnon, ihan mahtavaa!


Tillikurkut

4 kpl kurkkuja kuorittuna 
4 reilua rkl kreikkalaista- tai turkkilaistajogurttia
1 pnt tilliä silputtuna
1 rkl valkoista viinietikkaa tai riisiviinietikkaa
½ tl sokeria
suolaa
mustapippuria
1 pieni valkosipulin kynsi hienonnettuna

Kuori kurkut, halkaiset ne pituussuunnassa ja kaavi teelusikalla hedelmäliha sekä siemenet pois. Pilko paloiksi ja laita tarjoilukulhoon. Sekoita toisessa kulhossa loput aineet. Kaada kastikeseos kurkkujen päälle ja sekoita keskenään. Koristele tillillä.  

2 kommenttia: