tiistai 18. elokuuta 2015

Kuningatarjäätelöä ilman konetta


 
Mökillä tehtiin kuningatarjäätelöä ilman konetta ja hyvin maistui koko konkkaronkalle. Lisäksihän voi laittaa vielä muitakin marjoja jos haluu. 


Kuningatarjäätelöä ilman konetta

5 dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa
1 rkl vaniljauutetta
1-2 tl vaniljasokeria
1 prk vaniljakastiketta
2-3 dl vadelmia
2 dl mustikoita tai survottuja mustikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita purkki kondensoitua maitoa vaahdon sekaan sekä vaniljauute ja vaniljasokeria. Vatkaa vielä kunnes massa on mukavan kuohkeaa. Sekoita mukaan vaniljakastiketta ja marjat. Mustikat saattaa olla parhaita jäätelössä jos vähän survot niitä ennen laittoa. Sekoita varovasti muutaman kerran. Kaada massa sopivaan astiaan ja pakasta yön yli kannen tai kelmun alla. 

Muuten vinkki vitonen jos haluut ns. jäätelöstä tehdä viipaleita, niin vuoraa pakastusastia esim. leipävuoka kelmulla niin että kelmua tulee reunojen yli. Jäisenä jäätelöklönttinä otat kelmuista kiinni ja laita jäätelö leikkuulaudalle leikattavaksi. Muuten jäätelön saa astiasta parhaiten jäätelökauhalla. Muista kuumentaa kauha kuumassa vedessä esim. lasissa ja kasta aina siihen välillä niin saat parhaimman kauhasun. Muovikauhoilla ei mun mielestä tee yhtikäs mitään....   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti