sunnuntai 16. elokuuta 2015

Sitruunamustikkapullaa, ihanan mehevää

Nyt tuleekin kiirus laittaa näitä loman aikana tehtyjä herkkuja pois alta, sillä huomenna aloitan uuden sivun elämässä ja samalla se tulee vaikuttamaan jonkin verran Ruokapankin reseptiikkaan. Vähennän elämästä huomattavasti sokeria, gluteenia ja maitoa. Mitä sillä haen? Parempaa oloa, en oikeastaan edes tiedä miltä tuntuu olla ilman turvotuksia ja mahakipuja, sillä tuo parivaljakko on ollut elämässäni lähestulkoon aina. Ainahan voi kokeilla kaikkea ja katsoa mikä toimii itsellä. Loman ajan oon työstänyt omaa päänuppia uusilla ajatuksilla ja sillä ettei mikään ole ehdotonta ja loputonta. Sitä voi silloin tällöin vetää vehnä-maito-sokeri överit ja totea jaa a olipas järkevää, mutta silti tommoinen mättö tekee toisinaan hyvää jos ei jää vaihde päälle. Eli edelleen Ruokapankkiin tulee kaikenmoisia ohjeita mutta kevennetään hieman taakkaa.

Treenit olen pitänyt lomalla tarkoituksella todella jäissä, tekee hyvää sekin. Viikon vielä lomailua ja sitten alkaa arki uusin kuvioin.

Lomalla tein herkullista sitruunamustikkapulla, mikä olikin ihanan kosteaa ja sitruunaista. Koon äiti teki mökillä pullataikinan, koska hän jos joku osaa tehä pullataikinasta pehmeää, notkeaa ja suussa sulavaa... Itellä taikinasta tulee liian kovaa.... he he he...


Sitruunamustikkapulla

1 litran pullataikina
Täyte:

50 g voita, huoneenlämpöistä
1½ dl sokeria
2 kpl sitruunankuorta raastettuna
4 dl tuoreita mustikoita

Kuorrute:

1 kpl sitruunan mehua
2 kpl sitruunankuorta raastettuna
2-3 dl tomusokeria
ripaus suolaa
3 rkl voita, huoneenlämpöistä


Tee litran pullataikina ja kun se on valmista sekä kohotettu, niin kauli 2 leivinpaperin kokoista levyä. Muista laittaa levyjen alle vähän jauhoja niin levyt lähtevät vielä irtikin kun sen aika on. Voite pehmeällä voilla levyjen pinta, ripottelee sokeria, sitruunankuoriraastetta ja lopuksi heittele mustikoita päälle. Rullaa pitkoiksi ja leikkaa veitsellä tasakokoisia rullia. Asettele voideltuun kakkuvuokaan vieritysten. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes pullien pinta on saanut kauniin rusehtavan värin.  Anna jäähtyä. 

Valmista kuorrute eli sekoita kaikki aineet keskenään. Irroita pulla kakkuvuoasta tarjoiluastialle ja valuta kuorrute päälle vapain ottein. Anna hetken jähmettyä ja ei muuta kuin kimppuun.

2 kommenttia: