perjantai 2. lokakuuta 2015

Gluteeniton marja-mantelikakku

Kokkaa ja kuvaa -kurssin satoa. Herkullinen gluteeniton marja-mantelikakku. Ohje on alunperältään kuulemma vuoden 2013 MasterChef -voittajan Truly Kiran. Sitruskreemiä kun on lähes missä vaan, niin hommahan toimii kuin häkä. Hauskaa viikonloppua kaikille!


Gluteeniton marja-mantelikakku

pohja: 

300 g mantelijauhetta
3 dl tomusokeria
2 tl leivinjauhetta
suolaa ripaus
8 kpl kananmunan valkuaista

sitruskreemi:

2½ dl kermaa
1 kpl vaniljatankoa
4 kpl kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
1½ rkl maissitärkkelystä
50 g pehmeää voita
1 kpl sitruunan kuorta raastettuna
2 tl sitruunan mehua

lisäksi:

reilusti makeuttamatonta kermavaahtoa, koristeluun kauden marjoja ja/tai hedelmiä (esim. vadelmia, mustikoita, mansikoita, kirsikoita, viikunoita...) sekä syötäviä kukkia


Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita mantelijauheen sekaan tomusokeri, leivinjauhe ja suolaripaus, Vatkaa erillisessä kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele tämän joukkoon mantelijauheseos. 

Kaada taikina kahteen voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm). Paista uunissa noin 20 minuuttia tai kunne pohjat ovat kullanruskeita ja irtoavat sivuilta. Annä jäähtyä täysin. 

Valmista kreemi eli raaputa veitsen avulla halkaistusta vaniljatangosta siemenet ja laita ne kattilaan tangon puolikkaiden sekä kerman kanssa. Kiehauta seos ja ota pois levyltä. 

Vatkaa keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys ilmavaksi vaahdoksi. Kaada puolet kuumasta kermasta keltuaisvaahtoon ja sekoita. Kaada keltuaisseos kattilaan lopun kerman kanssa ja keitä matalalla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksunee. (Muista sekoittaa kokoajan sillä muuten kattilasta löytyy kokkelia ja sitähän emme nyt halua.) Vatkaa joukkoon voi ja sitruunan kuoriraaste sekä sitruunamehu. Jäähdytä. 

Leikkaa kakut kahteen osaan niin että sinulla on neljä kerrosta. Täytä kakku kreemillä ja kermavaahdolla. Viimeistele kermavaahdolla ja kauden marjoilla ja/tai hedelmillä. Lisää lopuksi juuri ennen tarjoilua syötäviä kukkia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti