tiistai 27. lokakuuta 2015

Wok wok wok

Ootteko huomannut että kauppoihin on tullut HK:n naudan ohutsuikaletta? Mä en siis ollut, koska en yleensä ees kato mitä tossa kohtaa lihatiskiä on. Valmiiks suikaloitu liha ei oo oikein kuulunut meijän perheen raaka-aineisiin, koska yleinsä ne on ollut semmoista purkkalihaa että oksat pois tai muuten vaan ällöttävää. Tää suikale oli kyllä positiivinen ylläri. Nyt ollaan muutama kerta tehty ja ainakin näillä kerroilla liha on ollut hyvä laatuista.

Kim kaipaili wokkiruokaa, joten teinpä sitten pitkästä aikaa kunnon wokkia ja hyvinhän se maistui. Aasialaisen wokin kulmakiviä on mun mielestä seesamiöljy, soija (löytyy gluteenitontakin) ja tuoreet vihannekset. Olis voinut olla isompikin satsi, niin olis riittänyt töihin evääks :)


Wok

300 g naudan ohut sisäpaistisuikaletta tai kanafileitä suikaloituna
seesamiöljyä
1 kpl sipuli hienonnettuna
3 kpl valkosipulinkynttä viipaleena
½ rasiaa herkkusieniä viipaleena
½ pakettia vihreitä papuja pätkittynä
reilu pala inkivääriä hienonnettuna/raastettuna
2-3 rkl rusinoita
1 rkl hunajaa
soijaa
chilirouhetta
20 kpl manteleita rouhittuna
riisinuudelia
2 vartta kevätsipulia hienonnettuna


Aloita eka siitä että käsittelet kaikki raaka-aineet sopivaan muotoon. Ota liha huoneen lämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Laita loraus jos toinenkin seesamiöljyä wokkiin. Lisää eka lihat ja paista käätäen pari minuuttia. Lisää sipuli, valkosipuli, herkkusienet, pavut, inkivääri, rusinat, hunaja, chilirouhe ja soija. Sekoita ja anna kaiken kypsyä hetken. Lisää mukaan rouhitut mantelit. 

Laita nuudelivesi kiehumaan. Keitä nuudeleita 2 minuuttia ja huuhdo kylmällä vedellä. Kaada wokin sekaan, sekoita hyvin, samalla voit jos on tarvetta niin lisää soijaa sekä seesamiöljyä. Ja lisää lopuksi hienonnettua kevätsipulia reilulla kädellä mukaan.  Annostele ja syö kuumana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti