perjantai 30. lokakuuta 2015

Rommirusina-raakasuklaata

Rusinan tuntee kaikki ja rusina on itseasia tosi monipuolinen kuivattu hedelmä. Rusinoita on totuttu käyttämään leivonnaisissa, juomissa ja jopa lämpösissä ruuissa. Tuntuu että rusinoita on ollut aina, jo pikku taaperot opetetaan herkuttelemaan rusinoilla.

Ruokapankki on osallisena 100 tapaa käyttää rusinaa. Kilpailun järjestää Ruoka.fi ja SunMaidin bloggaajille. Eli lukijat ei muuta kuin äänestämään jos tuntuu että Ruokapankki ansaitsee rommirusina-raakasuklaalla voiton. Musta tää resepti sopii aikuiseen makuun ja extra hienosti muuten joulusuklaaksi. Rommirusina-raakasuklaata nautitaan jääkaappikylmänä ja sitä voi säilyttää niin jääkaapissa kuin pakastimessa.

PS. Jos susta tuntuu että Ruokapankki ansaitsee voiton niin käyppä äänestää TÄSTÄ samalla voit voittaa itsekkin tuotepaketin!


Rommirusina-raakasuklaa

1 dl laadukasta tummaa rommia
½ dl kaakaovoita 
2 rkl hunajaa
1 tl vaniljauutetta


Laita rusinat pieneen kulhoon ja kaada päälle rommi. Anna maustua vuorokauden. Valuta rusinat siivilällä. 

Sulata hiljalleen vesihauteessa kookosöljy ja kaakaovoi. Ota suklaapohja hellalta ja lisää mukaan kaikki loput aineet, sekoita. Lisää nyt myös marinoidut rusinat. Vuoraa esim. matala vuoka foliolla ja kaada suklaamassa päälle. Kanna vuoka pakastimeen ja anna jäätyä. Ota ennen leikkaamista pieneksi hetkeksi huoneenlämpöön ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi. Tarjoile jääkaappikylmänä, muuten suklaa sulaa näpeille.


PSS. Käys samalla tykkää Ruokapankin Facebook sivuista, sillä sinne jaan enemmänkin asiaa ja asian vierestä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti