maanantai 17. lokakuuta 2016

Tamarindikanaa tamarindikastikkeen kanssa

Voihan ihana Sara La Fountain ja herkullinen Sara's Australia - raikas ruokamatka. Kaunis kirja ja eksoottisia ruokia kaikille ruokaystäville. Kirjassa on paljon kauniita kuvia Austraaliasta ja sen herkkuruuista. Ihmekkös se Björkin poikakin siellä viihtyy, lämmintä, upeat maisemat, tuoreet raaka-aineet, kirkas meri....

Tein Saran kirjasta tamarindikanaa, no alkuperäisessä ohjeessa oli mangoa mutta meijänpä kaupassa kaikki mangot oli niin raakoja että nepä jäi sitten pois. Tamarindikastike on siiiiiiiis saamarin hyvää ja sopii tosi monen lihan lisukkeeksi, Ite tein tota tamarindikastiketta vielä toisenkin kerran ja lätkäsin sen wokin sekaan. Siitä ohje myös tulossa tänne Ruokapankkiin. Ite annoin broilerinuijien marinoitua vuorokauden ja se kyllä kannatti.

Muistakaa ny käydä tykkää Ruokapankkia myös Instagramissa sekä Facebookissa, nih!


Tamarindikanaa

1 kg broilerinuijia

Marinadi:

3 rkl srirachakastiketta
½ dl seesamiöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Tamarindikastike

3 rkl tamarindia
1 rkl srirachakastiketta
3 rkl seesamiöljyä
1 rkl hunajaa
1½ tl inkiväriä raastettuna
1 tl valkosipulia raastettuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuriaSekoita kaikki marinadiaineet yhteen esim. pussiin ja lisää nuijat sekaan. Pyörittele ja anna maustua vähintään 30 minuuttia, tosin musta vuorokauden marinointi toimii aina paremmin ja maut syventyvät. 

Sekoita kaikki tamarindikastikkeen aineet sekaisin. Paista uunissa noin tunnin 200 asteessa ja jos haluut grillata niin noin 30 minuuttia riittää tai kunnes liha kypsää. 

Puristele kypsien tamarindikanojen päälle vähään limenmehua ja dippaile tamarindikastikkeeseen. Tarjoile raikkaan salaatin ja hedelmäpalojen kanssa esim. mango, ananas sopii mainiosti.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti