keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Sitruunainen lohirisotto

Sitruunainen lohirisotto maistuu samettisen pehmeälle ja juuri tuo sitruuna tuo kivan raikkauden makuun. Risotto on helppo tehdä ja yleensä maistuu monen monituiselle herkkusuulle. Risottoja voi helposti muunnella, tarjota lisukkeena, pääruokana tai alkuruokana eli kaikki riippuu nyt siis itse kokista. Itse en ole aikasemmin syönyt kalarisottoa eli tähän ohje lähti aivan hatusta. Risoton ulkonäkö ei ole päätähurmaavaa, mutta kyllä se makukin tässä ruuassa vaan ratkaisee, se on justiinsa näin ja jetsulleen.


Sitruunainen lohirisotto

1 kpl punasipulia hienonnettuna
oliiviöljyä
nokare voita
2-2½ dl risottoriisiä
1 dl viiniä
noin 7 dl kalalientä
½-1 kpl sitruunanmehua
mustapippuria
(suolaa)
2 dl kermaa
1½ dl parmesanraastetta
150 g kylmäsavustettua lohta kuutioina
½-1 pnt tilliä hienonnettuna


Kuullota punasipulia voi -oliiviöljyseoksessa, lisää riisi ja sekoittele hetki. Lisää viini ja anna viinin hetki porista, lisää kauha tai kaks kalalientä. Sekoita ja pidä huolta ettei nesteet pääse haihtumaan kokonaan pois. Eli lisäile kalalientä tasaisin välein. Mausta sitruunamehulla sekä mustapippurilla. Lisää noin 10 minuutin päästä kerma ja parmesanraastetta, sekoita. Maista onko riisi jo lähes kypsää. Lisää kuutioitu kylmäsavustettu lohi ja tillisilppu hyvin loppuvaiheessa, maistele tarviiko sitruunainen lohirisotto suolaa eli lisää jos sitä vielä kaivataan. Tarjoile sitruunainen lohirisotto vastaraastetun parmesanraasteen sekä tuoreen tillisilpun kanssa.


2 kommenttia:

  1. Elämäni ensimmäinen risotto tosi simppeli, edullinen ja ernomisen hyvän makuinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas kiva kuulla :) Ruokapankista löytyy muitakin helppoja risottoja että ei muuta kuin testaamaan lisää....

      Poista