perjantai 28. lokakuuta 2016

Asian burger, nami!

Asian burger toimii kyllä ihmeen hyvin verrattuna perinteiseen amerikan hamppariin nähden. Asian burgerin lisukkeet on kyllä kaiken aa ja öö eli niitä ei kannata unohtaa. Kokeilin uudehkoja Vaasan hampparisämpylöitä ja kylhän nää oli paljon paremman makuisia ja koostumus mehevämpi kuin noissa ulkomaan valmissämpylöissä. Tietenkin itse tehdyt ovat itse tehdyt, mutta välillä on hyvä mennä siitä mistä aita on matalin, ei sitä aina ennätä tehdä kaikkea itse.


Asian burger

Pihvi:

400 g naudan jauhelihaa
3 kpl valkosipulia hienonnettuna
noin 4 tl inkiväriä raastettuna tai hienonnettuna
3 rkl teriyakikastiketta
1 kpl pieni sipuli hienonnettuna aivan pieneksi
2 rkl korianterisilppua
suolaa


Aasian kurkut

puolikas kurkku ohuina siivuina
1 rkl kalakastiketta
3 rkl sweet chili kastiketta
1 rkl korianterisilppua


Wasabimajoneesi

4 rkl majoneesia
1-4 tl wasabitahnaa, eli oman maun mukaan
suolaa
mustapippuria
½ kpl limen mehut


Lisäksi:

salaattia
hampparisämpylöitä
tomaattisiivuja
punasipulirenkaita
öljy/voita pihvin paistamiseen


Tee ekaksi jauhelihapihvit eli sekoita kaikki pihviaineet sekaisin keskenään. Laita pannulle öljyä tai voita ja paista pihvejä muutama minuuttia per puoli. Lämmitä uuni 180 asteeseen ja nosta pihvit uunivuokaan ja siitä sitten uuniin vielä paistumaan noin 10-13 minuutiksi. Pihvit pysyvät  näin paljon mehevempinä kuin ne paistais pelkälleen pannulla. 

Valmista aasian kurkut eli siivuta kurkku hyvin ohuiksi siivuiksi ja laita kulhoon johon sekoitat muut aineet sekaan. Anna hetken marinoitua ennen tarjoilua. 

Sekoita kaikki wasabimajoneesin aineet keskenään ja tosiaan säädä wasabitahnalla voimakkuutta. 

Halkaise hampparisämpylät ja gillaa esim. voileipägrillissä hitusen tai paista pannulla. Näin sämpylöihin saadaan vähän enemmän makua ja lämpöä.

Kokoa hamppari ja sit naatitaan hyvillä mielin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti