torstai 3. marraskuuta 2016

Siemennäkkäri, on se vaan aina niin hyvää!

Itse tehty siemennäkkäri se vaan kyllä toimii ja maistui kyllä viimeksi tosi kivasti juustojen kanssa. Helppo valmistaa ja tuunata näkkäristä oman näköistä. Tein tämän uuden siemennäkkärin vanhan siemennäkkäriohjeen pohjalta vähän muutettuna. Siemennäkkäriä voi oikein hyvin käyttää leivän korvikkeena. Ohje on gluteeniton.



Siemennäkkäri

3 kpl kananmunaa
1 dl cashewpähkinöitä pienennettynä
1 dl seesaminsiemeniä
3 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
suolaa
2 rkl perunajauhoja

Lisäksi: 

sormisuolaa päälle


Mittaa kaikki kulhoon ja sekoita pehmeäksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuorutulle pellille mahdollisimman ohueksi levyksi. Ripottele päälle sormisuolaa.  Paista 175 -asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes pinta alkaa saamaan väriä. Jäähdytä ja taita sitten paloiksi. Tarjoile siemennäkkäriä juustojen kanssa tai leivän korvikkeena.



4 kommenttia:

  1. Siemennäkkäri on kyllä aivan parasta! Ekan omatekoisen siemennäkkärin jälkeen ei ole kaupan näkkäriä tullut ostettua kertaakaan :) On se vaan niin hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli ennen epäilys että voiko toi olla hyvää mutta kyllä se vaan on ja helppo muunnella perjaatteella mitä kaapista löytyy :)

      Poista
  2. Siemennäkkäri on kyllä hyvää! Nykyään olen laiskuuksissani ostanut Fazerin paistopisteestä siemennäkkäriä, mikä on julmetun hyvää. Ei toki itse tehtyä voita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin testaa tota Fazerin valmista, en oo testanut, kiitti vinkistä Kirsi! ;)

      Poista