keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Maustettua kanaa, vihannesten ja kukkakaalimuusin kanssa, pakko tehdä uudestaan!


Maustettua kanaa, vihannesten ja kukkakaalimuusin kanssa - Ruokapankki


Tässä mennään kevennetyllä ruokavaliolla ja mieleen tulee aina salaatin puputtaminen. Nyt päätin ottaa härkää sarvista ja tehdä maukasta ruokaa vähemmällä hiilarilla ja sokerilla. En siis tee sokeritonta tai hiilaritonta ruokaa, enkä noudata mitään ns. ohjelmaa. Kaikkea voin syödä mutta hillitysti ja järjellä. Nyt yritän pitää tän hyvän vireen yllä, enkä anna kaikken herkkujen viedä mua mennessään. Muuta kuin välillä.... Ja sit takas ruotuun. Se olisi se tavoite. Nyt siis maustettua kanaa, vihannesten ja kukkakaalimuusin kanssa, nams, tätä teen uudestaan.

En halua lokeroida tätä mihinkään tiettyyn ruokavalioon. Hyvää ruokaa mikä maistui koko perheelle. That's it!

Resepti löytyy alta eli ei muuta kuin kokkailemaan.




Maustettua kanaa, vihannesten ja kukkakaalimuusin kanssa

3-4 kpl maustamattomia kananfileitä
loraus oliiviöljyä
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl paprikajauhetta
1-2 tl chilirouhetta
1 rkl korianteria (kuivamauste)
suolaa
mustapippuria

Vihannekset

1 kpl parsakaalin nuppuja
1 pkt vihreitä papuja puolitettuna
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria


Laita kanat kulhoon ja kaada päälle kaikki mausteet sekä öljy. Sekoita käsin ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Tee sillä aikaa vihannekset valmiiksi. Eli sekoita parsakaali ja vihreät pavut kulhossa öljyn ja mausteiden kanssa sekaisin. Laita kanojen kylkeen ja paista vielä toiset 15 minuuttia. Alla ohje kukkakaalimuusiin. 


Kukkakaalimuusi

2 kpl reilun kokoista kukkakaalin nuppuja
1 rkl majoneesia
1 rkl voita
suolaa
mustapippuria

Keitä kukkakaalinnuput reilussa vedessä noin 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella, lisää loput aineet ja sekoita isolla lusikalla sekaisin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti