tiistai 21. tammikuuta 2020

Teriyakikana ja kaalilisuke

teriyakikana - Ruokapankki

Teriyakikana on aasialaisten ruokien klassikoita. En oo varmaan koskaan tehnyt tätä kokonaan itse mutta kyllä kannatti. Teriyakikana on itsetehtynä on taivaallisen hyvää ja helppoa tehdä. Tosin tästä kuten kaikista klassikoista niin on olemassa niin monta versiota kuin on kokkia. Monesti teriyakinkanassa käytetään fariinisokeria, mutta mä käytin hunajaa ja hyvinhän se siihen kävi.

Tein lisäksi kaalilisukkeen, mutta hyvinhän tämä sopisi riisin ja nuudelin kanssakin. Kaalilisuke sopii niin liharuokien kuin kalaruokien lisukkeena.


Teriyakikana

400-500 g kanaa suikaloituna tai palasina
seesamiöljyä

Mausteliemi

2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
reilu pala inkivääriä hienonnettuna
2-3 rkl hunajaa
½-1 dl soijakastiketta, vähä suolaista
2 rkl riisiviinietikkaa

Lisäksi

2 dl vettä
1 rkl seesaminsiemeniä
2 vartta kevätsipulia silputtuna
½ pakettia vihreitä papuja pätkittynä


Laita paisokasariin / wokkiin seesamiöljyä ja paista kanoja, niin että ne saavat väriä pintaan. Valmista sillä aikaa kulhossa mausteliemi eli sekoita mausteliemen kaikki raaka-aineet keskenään sekaisin. Kaada liemi kanojen päälle ja lisää 2 dl vettä mukaan. Keitä kastiketta kokoon ja maista välillä. Neste saa haihtua lähes olemattomiin. Lisää lopuksi seesaminsiemenet ja vihreät pavut.

Alla kaalilisuken ohje. 

Teriyakikana ja kaalilisuke - Ruokapankki


Kaalilisuke

pala keräkaalia
1-2 kpl sipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
nokare voita tai öljyä


Raasta kaali, sipulit ja valkosipulit aivan hienoksi. Itse käytin tässä monitoimikonetta. Laita paistinpannulle nokare voita tai öljyä. Paista kaalilisuketta hiljalleen miedolla lämmöllä ja sekoita välillä. Älä anna palaa! Mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Teriyakikana ja kaalilisuke - Ruokapankki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti