perjantai 17. lokakuuta 2014

Konjakki-vaniljaomenahillo

Viime vuonna tuli tehtyä aika perinteistä kaneliomenahilloa, joten nyt lähdettiin vähän uusille urille hillon suhteen. Konjakin tilalla voi käyttää myös viskiä tai miks ei jotain vaniljalikööriäkin. Hillohan sopii sitten juustojen, jäätelön, lettujen ja pannukakkujen kanssa tai täytekakun välissä. Onpas taas talvella mitä herkutella koko perheen voimin.


Konjakki-vaniljaomenahillo

500 g omenia lohkoina
½ dl vettä
3 dl hillosokeria
1 kpl vaniljatanko
1 dl konjakkia

Laita omenalohkot kattilaan ja lisää vesi. Keitä hieman ja lisää mukaan hillosokeri sekoittaen. Halkaise vaniljatanko ja lisää tangon siemenet omenien sekaan. Laita myös itse tanko mukaan. Lorauta mukaan konjakki ja keitä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä, soseuta ja purkita puhtaisiin purkkeihin. Pistä jääkaappiin kunnes hillo on täysin jäähtynyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti