keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Mozzarellapestopiirakka



Ajattelin tätä piirakkaa tehdessä nyt mennään ohjeen mukaan, noh jälkikäteen voisin sanoa että tee itse pesto niin saa vielä parempaa. Ehkäpä makeat kirsikkatomaatit toimisivat paremmin. Nythän mä hokasin että yhen muutoksen tein eli käytin 1 mozzarellapallon sijaan 2.  Ohjeessa luki tarjoile haaleana tai viileänä. Noh, sanoisin näin kantapään kautta oppineena, että tarjoile tämä lämpöisenä, jotta juusto vaan venyy ja venyy sitä syödessä. Kylmänä maku oli aika pettymys mutta lämpöisenä maistettuna hyvä. Perunasosejauhetta ostaessa tunsin nolostusta, kun tuli mieleen jos joku pällistelee meijän ruokakärryyn ja kattoo ajatuksella että "voi voi, ei taida tuokaan tyttö osaa tehdä itse oikeista perunoista perunamuusia".... Vaikka eipä kait siinä mitään, enpä oo ees moista koskaan maistanut, joten en tiiä miltä se ees maistuu.  :D Ohjeen löysin K-ruoka sivuilta.

Mozzarellapestopiirakka

pohja:

1 dl perunasosejauhetta
2 dl hiivaleipäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
100 g voita
3 rkl vettä

täyte:

2 pkt mozzarellapalloa
2-3 kpl tomaattia viipaleina tai noin 1 rs kirsikkatomaatteja puolitettuna
mustapippuria
½-1 pnt basillikaa silputtuna
2 kpl kananmunaa
1 prk ruokakermaa
3 rkl pestoa

Sekoita pohjaa varten perunasosejauhe, hiivaleipäjauho ja leivinjauhe. Nypi joukkoon kylmä rasva. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin noin 15 minuutiksi. Esipaista pohjaa 200 asteisen uunin alatasolla noin 8 minuuttia.

Viipaloi tai revi mozzarella ja tomaatit. Lado viipaleet esipaistetun pohjan päälle limittäin. Ripottele päälle mustapippuri ja basillikasilppu. Sekoita munat, ruokakerma ja pesto kulhossa kierrevatkaimella. Kaada seos piirakkavuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa alatasolla vielä noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoile lämpöisenä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti