perjantai 25. syyskuuta 2015

Vaniljaiset gluteenittomat proteiinivohvelit

Tosiaan ketkä seuraa tuolla somessa Ruokapankkia niin kerroinkin että ostettiin hetken mielijohteesta vohvelirauta. Ekan erän tein suolasia vohveleita, mutta ihan ei mennyt maut yksiin. Tuli aika pahvimainen yhdistelmä eli sitä siis pitää hioo. No, seuraavana iltana tein makeita vohveleita. Miesväki halus ns. normaali vohveleita ja oli kuulemma hyviä. Noh, mä sitten hatusta heittelin raaka-aineita kulhoon ja siis ihan hyvä, mutta vielä tarvis jotain ns. kosteutta en sit tiiä jos laittais vähän vettä jatkees et olisko se sit siinä. Pitää ihan ite kokeilla ellei teistä lukijoista joku kerkee ennemmin. Maku oli must ihan hyvä varsinkin marjojen kanssa ja loraus vaahterasiirappia sekä kaakaonibsejä päälle. Annos oli niin iso etten kyl jaksanut millään ilveellä syödä loppuun, huh heijakkaa. Toi nimihän varsinainen nimihirviö, mutta se kertoo mitä vohvelia tässä olis ny tarjolla, eiks niin!

PS. Ruokapankki tekee yhteistyötä Foodin kanssa eli jos on ruokaisia hyvinvointituotteita ostoslistalla niin ei muuta kuin Foodinilta tilailemaan. Et tuu pettymään! Vohveleissa käytin mm. Foodinin kookosjauhoja, vaniljaproteiinijauhetta, kookosöljyä ja kaakaonibsejä.Vaniljaiset gluteenittomat proteiinivohvelit 1kpl

20-30 g kookosjauhoja
50 g kookosmaitoa
1 tl hunajaa
2 kpl kananmunan valkuaista
½ tl leivinjauhetta
(vettä)
kookosöljyä paistamiseen

Lisäksi: 

200 g marjoja, loraus vaahterasiirappia ja kaakaonibsejä

Laita kaikki aineet kulhoon ja vatkaa vatkaimella tai nuolijalla kunnolla sekaisin. Lisää vettä, koska taikina on aikasta jämäkkää.... Kuumenna vohvelirauta ja laita kookosöljyä vähän pinnalle. Kaada takina ja kaavi nuolijalla loput taikinat kulhosta. Kansi kiinni, sit vaan paistat niin kauan kunnes pinta on rapea ja kullankeltainen. Rakenne on vähän erilainen kuin ns. perinteisessä vohvelissa. Sit marjoja päälle ja jos haluu niin vaahterasiirappia pieni loraus ja kaakaonibsejä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti