keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Chia kohtaa smoothien, bang bang...


Kaikki puhuvat chia sitä ja chia tätä, no perhana piti munkin sitten kokeilla että miltä se nyt sitten maistuu toi chia vanukas nääs. Ihan hauska kun tekee vielä kerroksia esim. chialla ja smoothiella. Pitäs kokeilla chia ns. lyhyellä turvotusajalla tai tulihan sitä kokeiltua raakahillon kanssa, mutta siinä chia ns. hävii kuin tuhkaa vain marjojen sekaan. Chia auttaa muun muassa vatsavaivoihin ja on todellinen proteiinipommi jo itsessään. En lähe perehtymään sen vaikutuksiin sen enempiä, ne on sitten muut blogit mitkä kertoo terveysjutuista syvemmin aatoksin. 

Mites se mun elämänmuutos ruuan suhteen sujuu, no hyvinhän se, nyt -2 kg ja vatsa voi paremmin kuin koskaan ennen suoraan sanottuna. Eli suosittelen kyl testaa gluteenitonta tai peräti viljatonta, maidotonta ja sokeritonta elämää, vaikka vain muutaman viikonkin niin eron kyllä huomaa. Eilen oli eka kerta kuin illalla en ollut turvonnut kuin mikäkin pullapampulainen. 


Chia kohtaa smoothien

100 g kookosmaitoa
2 rkl vanilja proteiinijauhoja
3 rkl chia siemeniä
150 g vadelmia
50 g mustikoita
20 g vanilja proteiinijauhoja
½ rkl pellavansiemenrouhetta
(loraus vettä)

Lisäksi: mintun lehtiä ja marjoja


Valmista ensiksi chiavanukas eli sekoita erillisessä kulhossa kookosmaito, 2 rkl vanilja proteiinijauhoja ja chia siemeniä. Kaada tarjoiltavaan astiaan esim. isoon lasiin. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai jos haluat tämän aamupalaksi niin tee tämä vaihe illalla. 
Valmista smoothie eli soseuta tehosekottimella tai sauvasekoittimella marjat, loppu proteiinijauhot ja pellavansiemenrouheet keskenään tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa pieni loraus vettä ja sekoita lisää. Kaada chiavanukkaan päälle ja koristele esim. yrteillä ja/tai marjoilla. 

2 kommenttia: