torstai 30. kesäkuuta 2016

Kukkakaalisalaatti

Kaalit ne on meijän perheessä lähellä sydäntä, sillä iskän veli Kaali-Kalle viljelee ammatikseen eri kaalilajeja. Tänään illalla 30.6.2016 onkin Kaali-Kallen pelloilla Hyvinkäällä kesän eka itsepoimintapäivä eli kaikki keräämään tuoreet kaalit sekä herneet. Tarkemmat ohjeet löydät täältä eli www.kaalikalle.fi.

Tein kukkakaalista Maku-lehden ohjeella kukkakaalisalaatin, jota kyllä hieman tuunasin. En löytänyt kuin normaalia valkoista kukkakaalia, mutta mukaan menis kyllä kivasti värilliset kukkakaalitkin eli niitähän on lila, oranssi sekä vihreä. Kukkakaalisalaatin voi tehdä jo edellisenä päivänä maustumaan. Salaatti sopii salaattipöytään sekä grilliruuan kaveriksi. Kukkakaali on muuten vuoden vihannes!


Kukkakaalisalaatti

1½ kg erivärisiä kukkakaaleja
2 kpl omenaa kuutioina
2 kpl kevätsipulia varsineen hienonnettuna
1 pnt ruohosipulia hienonnettuna
1 dl pähkinöitä tai pinjansiemeniä paahdettuna
5-7 kpl retiisiä viipaloituna

Kastike:

2 dl turkkilaista jogurttia
1 pnt tilliä hienonnettuna
2 rkl piparjuuritahnaa
½ kpl sitruunan mehua
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Koristelu:

tilliä, persiljaa ja/tai ruohosipulia



Leikkaa kukkakaalinuput  pieniksi suupaloiksi. Kuori ja kuutioi omenat. Hienonna sipulit. Viipaloi retiisit. Yhdistä kaikki raaka-aineet kulhossa. Sekoita kastikkeen raaka-aineet ja nostele kasvisten joukkoon. Siirrä salaatti tarjoiluastialle. Anna salaatin maustua jääkaapissa muutamasta tunnista - vuorokauteen. Koristele yrteillä.

2 kommenttia:

  1. No nam mikä salaatti! Tämän ohjeen otan kyllä talteen.
    Ei taida meidänkään pikkukaupoista saada värillistä kukkakaalia, mutta eiköhän tuolla normaalillakin pärjätä.

    VastaaPoista
  2. Tunnustan että olen huono laittamaan salaatteja.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa,

    VastaaPoista