Savustetut perunat
1 kpl savustuspussi jos teet uunissa
1 kg varhaisperunoita
1 pkt noin 140 g pekonia kuutioituna
1-3 oksaa timjamia
2 rkl voita
½ tl sormisuolaa
Kuumenna uuni 250-280 asteiseksi tai kuumenna grilli maksimikuumaksi. Pese ja kuivaa perunat, leikkaa pekoni kuutioksi ja hienonna timajami. Me käytettiin enemmän timjamia kuin ohjeessa oli alunperin. Sekoita kulhossa perunat, pekonit, timjami ja pehmeä voi. Kaada perunat savustepussiin, sulje pussi tai kaada terävuokaan.
Savusta perunoita pussin ohjeen mukaan tai sauvsta sen grilliin tarkoitetun peltirasian ohjeen mukaan. Savusta ensin kuitenkin kuumassa lämmössä 10-15 minuuttia. Laske lämpötilaa ja savusta vielä 30 minuuttia. Ota perunat uunista tai grillistä ja laita folio päälle. Anna vetäytyä 10 minuuttia, ripottele päälle sormisuolaa. Tarjoile grilliruuan ja kapriskastikkeen kanssa, ohje alla.
Kapriskastike
3 rkl kapriksia
2 vartta kevätsipulia
2 dl kermaviiliä
1 rkl sinappia
½ tl suolaa
mustapippuria
Hienonna kaprikset ja kevätsipulit. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa. Anna kapriskastikkeen maustua jääkaapissa 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti