keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Vohvelit ja sitruunaista mascarponevaahtoa

Vohvelit ja marjat ovat ihan lyömätön yhdistelmä, siihen vielä lisäksi mascarponevaahtoa niin KYLLÄ jälkkäriherkku on valmis. Tää ohje oli musta hyvä ja tähän jos lisää vaniljasokeria tai -uutetta niin täyttää makeilla lisukkeilla ja sit jos haluaa täyttää suolaisella niin jättää noi vaniljat pois. Yksinkertaiste eikö!?


Näillä eväillä Ruokapankki toivottaa:

MAKOISAA JUHANNUSTA! 



Vohvelit 

2 kpl kananmunia
6 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(1 tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta)
50 g voita sulatettuna
suolaa

Lisäksi:

paistamiseen voita
marjoja
sitruunaista mascarponevaahtoa, ohje alla


Vatkaa hiukan munia kulhossa ja lisää maito mukaan, vatkaa taas hiukan. Lisää suola ja vaniljatuotteet jos niitä käytät, sekoita. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään. Lisää seos taikinaan sekä voi. Vatkaa käsin tai sekoita puukauhalla. Anna taikinan turvota noin 15-30 minuuttia. 

Kuumenna vohvelirauta ja voitele levyt voilla. Kaada taikinaa ja paista kullankeltaisia herkkuvohvelita. Tarjoile esim. marjojen ja sitruunaisen mascarponevaahdon kanssa. 


Sitruunainen mascarponevaahto

3,3 dl kerma vaahdotettuna
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kpl sitruunankuorta raastettuna
1 prk mascarponejuustoa


Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla sekä vaniljasokerilla. Sekoita vaahto ja mascarponejuusto yhteen. Raasta joukkoon sitruunan kuori, sekoita. Anna hetken maustua. Jos haluat notkeampaa vaahtoa niin lisää vielä 1 rkl sitruunanmehua mukaan. 




2 kommenttia:

  1. Meidän piti tehä lättyjä tai vohveleita juhannuksena, mutta jostakin syystä se jäi.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  2. Sitruuna sopii mascarponeen kuin nenä päähän. :)

    VastaaPoista