Näillä eväillä Ruokapankki toivottaa:
MAKOISAA JUHANNUSTA!
Vohvelit
2 kpl kananmunia
6 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(1 tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta)
50 g voita sulatettuna
suolaa
Lisäksi:
paistamiseen voita
marjoja
sitruunaista mascarponevaahtoa, ohje alla
Vatkaa hiukan munia kulhossa ja lisää maito mukaan, vatkaa taas hiukan. Lisää suola ja vaniljatuotteet jos niitä käytät, sekoita. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään. Lisää seos taikinaan sekä voi. Vatkaa käsin tai sekoita puukauhalla. Anna taikinan turvota noin 15-30 minuuttia.
Kuumenna vohvelirauta ja voitele levyt voilla. Kaada taikinaa ja paista kullankeltaisia herkkuvohvelita. Tarjoile esim. marjojen ja sitruunaisen mascarponevaahdon kanssa.
Sitruunainen mascarponevaahto
3,3 dl kerma vaahdotettuna
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kpl sitruunankuorta raastettuna
1 prk mascarponejuustoa
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla sekä vaniljasokerilla. Sekoita vaahto ja mascarponejuusto yhteen. Raasta joukkoon sitruunan kuori, sekoita. Anna hetken maustua. Jos haluat notkeampaa vaahtoa niin lisää vielä 1 rkl sitruunanmehua mukaan.
Meidän piti tehä lättyjä tai vohveleita juhannuksena, mutta jostakin syystä se jäi.
VastaaPoistaOsallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.
Sitruuna sopii mascarponeen kuin nenä päähän. :)
VastaaPoista