Olkoon tämä kakku merkki siitä että Ruokapankki palaa juurilleen, tekee reseptejä perheelle ja ystäville ja niitä lukee ne ketkä rakastaa helppoja ohjeita ja jaksaa seuraa Ruokapankkia vuodesta toiseen ylämäestä-alamäkeen ja välillä myös tasamaamaista menoa.... Jatkossa kaikki reseptit suoraan Ruokapankin omilla sivuilla :)
Mansikkakermakakku
Sokerikakkupohja:
3 dl sokeria
3 dl (5-6 kpl) kananmunia
3 dl vehnäjauhoja
Kostuke:
maitoa
Täyte ja päällinen:
kermavaahtoa
mansikoita
marenkia murustettuna
mintun lehtiä koristeeksi
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka tai vuoraa se leivinpaperilla. Mittaa kananmunat ja sokeri kulhoon. Voit mitata vehnäjauhotkin jo valmiiksi toiseen kulhoon ja kaiva tiheä siivilä.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, noin 10 minuuttia. Vaahto on valmista kunnes se on vaaleaa, ilmavaa ja siinä pysyy piirrettävä kuvio hetken.
Siivilöi vehnäjauhot joukkoon ja kääntele taikina nuolijalla varovasti sekaisin. Kaada taikina kakkuvuokaan. Siirrä kakkuvuoka varovasti uuniin. Paista 1 minuutin ja laske lämpötila 185 asteeseen. Paista noin 25 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Voit kokeilla coctailtikulla kakun keskeltä eli jos taikinaa jää kiinni, on taikina vielä raakaa ja jos taikinaa ei jää tikkuun on se valmis.
Pyöräytä kakun reunat tarvittaessa veitsellä irti vuoasta. Kumoa kakku siten, että se saa pudota noin 30 cm:n korkeudelta pöydälle. Kakulle annettu tälli poistaa paistamisen yhteydessä tulleen vesihöyryn pois ja näin pohjan ei pitäisi jäädä keskeltä kuopalle. Anna jäähtyä.
Halkaise kakkupohja ja asettele alin osa tarjoiluastialle. Kostuta maitotilkalla. Levitä päälle kermavaahtoa, mansikkaviipaleita sekä murustele marenkia. Nosta toinen kerros päälle. Pursota tai levitä kermavaahtoa kakun päälle sekä reunoille omalla tyylillä. Koristele mansikoilla sekä marenkimuruilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti