torstai 29. joulukuuta 2016

Beef Wellington

Tästä on jo hieman aikaa, mutta olimme serkun perheen luona syömässä ja he olivat tehneet erittäin maukasta ellei jopa täydellistä Beef Welligntonia, aivan superia. Pihveen ohjeen he olivat ottaneet Ruokasurffausta blogista ja tässä siis tämä ohje. Lisäksi oli röstiperunoita, jotka olivat tehty Peggyn Pieni Punainen Keittiö -blogin ohjeella (ohje Wellingtonin alla) ja serkun omat punaviinikastikeet. Kuva ei nyt anna tästä herkkuannoksesta parasta kuvaa mutta voin vakuuttaa että kyllä maistui!



Beef Wellington


sisäfilettä

200 g herkkusieniä

Coleman tai Dijon sinappia
200 g ilmakuivattuakinkkua
300 g voitaikinaa
kananmunaa voiteluun
suolaa
mustapippuria
öljä/voita paistamiseen


Ota liha huoneen lämpöön ainakin tuntia mieluiten vaikka kaksi tuntia aikaisemmin. Kuivaa liha ja mausta reilusti suolalla ja mustapippurilla.

Kuumenna pannu todella kuumaksi ja ja lisää öljyä tai voita pannuun. Paista kaikki pinnat lihasta kiinni. Pinnat paistetaan siksi kiinni etteivät lihasnesteen leviä uunissa voitaikinaan ja liha säilyy mehevämpänä. Anna lihan jäähtyä. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi.

Leikkaa herkkusienet neljään osaan ja soseuta joko blenderissä tai sauvasekoittimella. Lopputulos on tiivistä mustaa mönjää. Paista herkkusienitahna kuumalla pannulla kunnes kaikki kosteus siitä on lähtenyt. Huomaat kyllä kun kosteus katoaa.

Beef Wellingtonin kokoaminen

Leikkaa iso pala tuorekelmua ja aseta pöydälle. Aseta ilmakuivattukinkku limittäin siihen. Levitä sienitahna kinkkujen päälle. Sivele liha reilusti sinapilla ja laita keskelle kinkkuja/sieniä. Kääri kelmua apuna käyttäen tiivis rulla. Nosta ensin yksi puoli lihan päälle ja sitten toinen puoli. Pöyritä tiiiviiksi rullaksi, lisää kelmua tarvittaessa jotta saat todella tiiviin. Laita jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi. 

Ota voitaikina hyvissä ajoin sulamaan. Paketissa oli 5 palaa joista käytin 3 tähän ohjeeseen. Kaulitse voitaikinapalat yhteen. Ota liha pois kelmurullasta ja aseta keskelle voitaikinaa. Taittele lihan päälle tiiviiksi paketiksi. Leikkaa ylimääräiset pois. Vältä tuplakerroksia koska silloin taikina ei kypsy.
Voit koristella pinnan voitaikina jos haluat, serkku oli askarrellut jokaisen pihvin päälle oman etukirjaimen, kiva idea! Voit valmistella Wellingtonin näin pitkälle ennen paistamista. Tässä vaiheessa voit pitää pakettia jääkaapissa jopa 24h ja paistaa sitten mutta minimiaika jäähdytkseen jääkaapissa on 15 minuuttia.

Juuri ennen paistoa voitele pinta kananmunalla. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Liha paistetaan täysin kylmänä joten älä ota lihaa aikaisemmin jääkaapista pois. Kun uuni on kuuma laita liha leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Käytä tarvittaessa paistomittaria. Paistelin lihaa 62 asteeseen asti jonka jälkeen ota Beef Wellntonit pois uunista ja anna levähtää 10 minuuttia ennen kuin leikkaat lihan annospaloihin.




Röstiperunat 


½ kg perunoita (noin neljä)

1 kpl isoa porkkanaa tai 2 kpl pienempää porkkanaa raastettuna
1 kpl sipuli raastettuna
1 dl cheddaria raastettuna
½ tl suolaa
½ tl kuivattua rosmariinia
ripaus mustapippuria
1 kpl kananmuna

Lisäksi: 

paistamiseen öljyä tai voita

Kuori porkkanat, perunat ja sipuli. Raasta porkkana, sipuli ja cheddar. Raasta peruna ja valuta siivilässä perunasta nesteet lusikalla perunaraastetta painellen. Sekoita kaikki keskenään isossa kulhossa ja tarkista maku.


Lämmitä pannu keskilämmölle, lisää voi ja nostele lusikalla kasoja Taputtele lastalla kakuiksi.
Paista miedolla lämmöllä molemmin puolin kauniin värisiksi välillä käännellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti