torstai 22. joulukuuta 2016

Mariannetryffelit

Mariannetryffelit on kyllä semmoista herkkua että oksat pois. Maistuu mun mielestä After Eight suklaalle tai se mulla tuli heti ekana mieleen. Nämä herkut tarjosi jälleen veljenperhe ja olivat tehneet nämä Kotivinkin ohjeella. Mariannetryffelit olivat kuulemma älyttömän helppoja tehdä. Mariannetryffeleillä voisi koristella suklaatäytekakun muutes... tulipahan tässä tämmöinenkin taas mieleen.

PS. Nämä herkut kerkeät tehdä vielä jouluksikin että vinks vinks vaan!



Mariannetryffelit

2 dl kuohukermaa
200 g tummaa suklaata
200 g vaaleaa maitosuklaata
1 ps (150g) Marianne-karkkirouhetta

Koristeluun:

1 ½ dl (aitoa) kaakaojauhetta
½ dl perunajauhoja
(tomusokeria)


Kiehauta kerma. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kerman joukkoon paloitellut suklaat. Sulata suklaa kermaan miedolla lämmöllä, sekoittele samalla. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita karkkirouhe kerma-suklaaseoksen joukkoon. Anna seoksen jähmettyä viileässä.

Ota massasta teelusikalla nokareita ja pyörittele ne käsin palloiksi, joiden halkaisija on noin kaksi senttiä. Sekoita kaakaojauheeseen perunajauhot. Pyörittele jokainen tryffeli jauhoseoksessa. Perunajauhojen ansiosta tryffelin pinta pysyy hyvin mattana, eikä sula tummaksi kuten pelkässä kaakaojauheessa pyöritetyt tryffelit. Säilytä tryffelit viileässä. Siivilöi niiden pinnalle ennen tarjoilua tomusokeria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti