Aasian wokki
300-400 g naudan ohutta suikaletta
3 kpl valkosipulinkynttä viipaloituna
1-3 tl inkiväriä raastettuna
½-1 tl chilirouhetta
3 rkl soijaa
1 rkl seesamiöljyä
2 rkl tamarindikastiketta, ohje alla
Tamarindikastike
3 rkl tamarindia
1 rkl srirachakastiketta
3 rkl seesamiöljyä
1 rkl hunajaa
1½ tl inkiväriä raastettuna
1 tl valkosipulia raastettuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Lisäksi:
1 ruukku ruohosipulia silputtuna
tamarindikastiketta
2-3 levyä nuudelia
Lisäksi:
1 ruukku ruohosipulia silputtuna
tamarindikastiketta
2-3 levyä nuudelia
Kuullota seesamiöljyssä valkosipulilastuja, inkiväriä sekä chilirouhetta. Lisää suikalelihat ja anna kypsyä noin 5 minuuttia. Lisää Apetit Tuorekset Thai Wok -vihannekset ja anna hetken pehmetä ja maustua. Lorauta soijaa mukaan. Sekoita. Valmista tamarindikastike eli sekoita sen kaikki ainekset yhteen. Lisää kaksi ruokalusikallista tamarindikastiketta aasian wokin päälle ja sekoita. Anna maustua hiljaisella. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit ja sekoita wokin sekaan. Sekoita lopuksi ruohosipulisilppua. Nauti sellaisenaan tai lisää tarvittaessa tamarindikastiketta antamaan lisää potkua sekä makua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti