torstai 15. joulukuuta 2016

Aasian wokki tamarindikastikkeen kanssa

Aasian wokki on höystetty Sara La Fountanin ohjeen mukaan tehdyllä tamarindikastikkeella ja Apetit Tuoreksilla ja näin siitä saadaan taas vähän jotain uutta. Apetit tarjosi Ruokapankille testattavaksi heidän uutuus tuotetta eli Tuoreksia, mitkä löytyvät kauppojen vihanneshyllyiltä. Näppärä tuote jos ei halua ostaa kaikkia vihanneksi kokonaisina. Tuoreksista löytyy monia eri vaihtoehtoja ja ite testasin näitä Thai Wok -vihanneksia sekä Pannuvihanneksia. 


Aasian wokki

300-400 g naudan ohutta suikaletta
3 kpl valkosipulinkynttä viipaloituna
1-3 tl inkiväriä raastettuna
½-1 tl chilirouhetta
3 rkl soijaa
1 rkl seesamiöljyä
2 rkl tamarindikastiketta, ohje alla

Tamarindikastike

3 rkl tamarindia
1 rkl srirachakastiketta
3 rkl seesamiöljyä
1 rkl hunajaa
1½ tl inkiväriä raastettuna
1 tl valkosipulia raastettuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Lisäksi: 

1 ruukku ruohosipulia silputtuna
tamarindikastiketta
2-3 levyä nuudelia

Kuullota seesamiöljyssä valkosipulilastuja, inkiväriä sekä chilirouhetta. Lisää suikalelihat ja anna kypsyä noin 5 minuuttia. Lisää Apetit Tuorekset Thai Wok -vihannekset ja anna hetken pehmetä ja maustua. Lorauta soijaa mukaan. Sekoita. Valmista tamarindikastike eli sekoita sen kaikki ainekset yhteen. Lisää kaksi ruokalusikallista tamarindikastiketta aasian wokin päälle ja sekoita. Anna maustua hiljaisella. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit ja sekoita wokin sekaan. Sekoita lopuksi ruohosipulisilppua. Nauti sellaisenaan tai lisää tarvittaessa tamarindikastiketta antamaan lisää potkua sekä makua. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti